Primera setmana de classe en els centres públics d’Infantil i Primària de Xest marcada per la posada en marxa dels plans de contingència

Post també disponible en: Castellano

La brigada municipal i la Policia Local col·laboren amb la regidoria d’Educació i els centres educatius per a senyalitzar l’exterior dels col·legis i regular el tràfic, respectivament, facilitant així el compliment de la normativa COVID-19 en les entrades i eixides

Dilluns passat, 7 de setembre, els centres educatius públics de Cheste d’Infantil i Primària obrien les seves portes per iniciar un nou curs, marcat per la posada en funcionament dels plans de contingència, amb tot un desplegament de mesures de seguretat per evitar contagis de COVID-19. La regidoria d’Educació s’ha coordinat amb la brigada municipal i la Policia Local perquè tots dos operatius col·laborin amb les escoles i garantir així un accés als centres organitzat, mantenint la distància de seguretat interpersonal. Per a això, la brigada va senyalitzar els exteriors dels centres i la policia ha estat present en les entrades i sortides, regulant el trànsit per facilitar els accessos de l’alumnat.

El CEIP Francisco Giner de los Rios té matriculats aquest curs a 218 xiquets i xiquetes. La plantilla de docents està completa i ha estat reforçada per Conselleria, com a la resta dels centres. “Tot i tota la incertesa causada per la nova normativa, fem una valoració positiva de l’inici de curs; la nova organització és adequada i funciona correctament “, ha apuntat la directora de centre, Esther Martínez. “Tenim unes instal·lacions àmplies i quatre portes d’accés a centre, de manera que podem evitar aglomeracions i guardar la distància amb relativa facilitat, tant en les entrades i sortides com al pati; l’amplitud de les classes, escales i corredors també han facilitat molt el disseny de el pla. Seguim atents a les indicacions de Conselleria i agraïm l’ajuda que ens oferixen la regidora d’Educació, Mª Ángeles Llorente, i el coordinador de centre mèdic, Esteban Rosero “.

El CEIP Ana Lluch compta amb 225 alumnes i alumnes d’Infantil i Primària i suma quatre places de docents i dues places per al servei de menjador escolar a les ja existents. “El centre ha realitzat un gran esforç, juntament amb l’Ajuntament, per adequar espais, senyalitzar, distribuir i planificar la incorporació de l’alumnat en tan breu espai de temps, però s’està complint el protocol establert i durant aquests primers dies no s’ha produït cap incidència destacable; l’alumnat és conscient de la situació i les famílies respecten i col·laboren en el compliment de les normes”, ha assenyalat la directora, Neus García.

Per la seua banda, el CEIP Vicente Blasco Ibáñez ha estrenat el curs amb 233 alumnes i alumnes i també compta amb quatre professors addicionals i dos educadors extra al servei de menjador. “Des de l’equip docent del nostre centre hem creat un entorn segur en el qual donar la benvinguda i acompanyar emocionalment al nostre alumnat en la tornada a l’escola després de l’anòmal fi de curs viscut; tenim un gran repte educatiu per davant “, ha explicat la directora, Paqui Moreno. “Volem agrair a les famílies el compromís que estan mostrant en el compliment de les noves normes, així com la implicació excepcional de l’AMPA i de la regidoria d’Educació”.

Finalment, la regidora d’Educació, Mª Ángeles Llorente, ha destacat “la important tasca organitzativa que s’ha fet en els centres durant l’estiu” i ha agraït “el gran treball realitzat per la brigada en la posada a punt i senyalització dels mateixos, l’adequació dels seus espais verds que ha dut a terme el personal de jardineria i els talls de carrers pertinents per part de la Policia Local per a la facilitar les entrades i sortides”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*