Professionals de Manises alerten sobre els símptomes de deshidratació en bebés

Post també disponible en: Castellano

Els especialistes asseguren que a l’estiu cal mantindre una bona hidratació de la mare i el xiquet per a evitar riscos durant els dies més calorosos

“Els casos més severs de deshidratació poden presentar danys irreparables”, adverteix la Dra. Blanca Garrit, especialista en Pediatria de l’Hospital de Manises i coordinadora de la Unitat de Cures Intermèdies Pediàtriques i Neonatals, per la qual cosa cal “detectar-los ràpidament i actuar amb urgència”

Durant la temporada estiuenca es donen circumstàncies que poden repercutir en els hàbits de la mare i el bebé que encara s’alimenta de la llet materna. 

Aspectes com la calor, la humitat, els desplaçaments per viatges, l’exposició al sol, una major sudoració o els canvis en els horaris poden alterar aquests hàbits i les conseqüències poden convertir-se en un problema de salut greu. 

Així, des del Departament de Salut de Manises, els especialistes expliquen alguns dels símptomes que indiquen deshidratació en el bebé i insisteixen en la importància de mantindre una bona hidratació de la mare i el bebé per a evitar riscos durant els dies més calorosos d’estiu.

Així mateix, els professionals de Manises aconsellen vigilar l’exposició excessiva al sol per a previndre tant lesions en la pell com efectes en la salut del bebé. “S’ha d’evitar l’exposició durant les hores de més calor del dia i si és imprescindible eixir a aqueixes hores, s’ha d’usar protecció com a capells o ombrel·les”, expliquen.

Signes de deshidratació

Entre els senyals que indiquen deshidratació en els menors es troben :

  • Hipoactividad o irritabilitat del bebé.
  • Tindre la boca seca.
  • Sensació de sequedat en pell i mucoses.
  • Disminució de quantitat d’orina: de color més intens i olor més forta. 
  • Tindre febrícula: temperatura major de 37 °C.

D’altra banda, els símptomes d’una bona hidratació són:

  • Bon estat d’humor del bebé: content i actiu.
  • Tindre la boca humida.
  • Orinar amb freqüència i de color clar.
  • Fer deposicions amb una certa freqüència, fins i tot amb cada presa o diverses vegades per presa.

“Els casos més severs de deshidratació poden presentar danys irreparables”, segons expliquen els experts del Departament de Salut de Manises. Per això, els pares, i en general els cuidadors del bebé, han de parar atenció als signes que ens indiquen que està bé o mal hidratat i actuar en conseqüència i de manera ràpida en cas de deshidratació.

Lactància materna a l’estiu

La Dra. Blanca Garrido, Especialista en Pediatria de l’Hospital de Manises i coordinadora de la Unitat de Cures Intermèdies Pediàtriques i Neonatals estableix que la mare que dona llet al seu fill ha d’assegurar-se de mantindre’s hidratada de manera freqüent alhora que mantindre una alimentació rica en gran varietat de productes frescos i saludables.

La lactància sol augmenta en la temporada estival perquè els bebés augmenten la seua demanda per a compensar la pèrdua de líquids. Així, la Dra. Garrit afirma que s’ha de parar atenció al bebé “oferint-li el pit sovint i donant-li a alletar a demanda”.

Els professionals de Manises declaren que la llet materna conté un 85% d’aigua, la qual cosa suposa que el lactant es manté hidratat gràcies a les seues preses. 

Per a la lactància materna en mesos estiuencs és aconsellable buscar llocs i realitzar postures còmodes. Des del Departament de Salut de Manises recomanen donar el pit en l’ombra i en llocs frescos, així com evitar el contacte directe del ventilador i l’aire condicionat. Entre les postures que aconsellen es troba la “pilota de rugbi” i recolzar-se amb el bebé de costat amb la finalitat que no hi haja una trobada cos a cos. 

A més, s’ha de guardar adequadament la llet materna si no s’utilitzarà perquè no perda els seus atributs ni es faça malbé, refrigerant-la o congelant-la segons les hores que passen entre la seua extracció i la presa de llet.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*