Quan les amígdales es disfressen de Covid-19

Post també disponible en: Castellano

Febra, mal de gola i malestar general són els símptomes que compartixen ambdós malalties i que poden portar a la seua confusió

En el cas de les angines, els més propensos a patir-les són els xiquets menors de 5 anys que encara no han elaborat una resposta immune

Les infeccions que arriben al nostre cos bé per la boca, el nas o l’oïda són comuns en aquesta època en la qual són molt comuns els forts aires condicionats, el bany en piscines i platges i els canvis de temperatura bruscos i des del mes de març amb la crisi sanitària que estem vivint, els símptomes que acompanyen aquestes infeccions poden confondre amb el virus Covid-19 ja que comparteixen símptomes com la febre, el malestar general o el mal de gola.

Per no caure en la confusió d’aquestes malalties tan diferents, el primer que cal destacar és que l’amigdalitis la contrauen la majoria xiquets menors de 5 anys. “És comú que els xiquets, que tenen un sistema de defensa immadur, s’encomanen més fàcilment i contreguen infeccions. No obstant això, si a partir dels 5 anys aquests episodis d’infeccions en òrgans com la faringe, el nas o la gola no remeten és convenient acudir a l’especialista”, explica Begoña Beaus otorrinolaringóloga de l’Hospital de Manises.

D’altra banda, en el cas de el mal de gola causat per angines, les amígdales poden augmentar de mida, canviar de color cap a un to vermellós o en ocasions un to blanc a la superfície i fins i tot poden sagnar una mica. Aquests símptomes, s’allunyen ja dels causats pel nou virus perquè la pèrdua del gust o l’olfacte, els problemes respiratoris o dolor muscular no es donen en aquesta infecció.

¿Operar-de amígdales o no?

Els principals motius per decantar-se per una intervenció són, com explica la doctora Beaus, atacar les infeccions bacterianes recurrents (més de sis episodis en un any) tractar el ronc i acabar amb la síndrome d’apnea en xiquets i adults durant el son el que els impedeix respirar correctament i descansar i que, de vegades, pot suposar un risc per a la salut. “La primera causa de dificultat respiratòria en la infància és l’augment de el teixit d’angines i vegetacions. Aquest augment pot donar-se durant una petita infecció i cedir quan es resolga o convertir-se en permanent. Si és així, la dificultat respiratòria pot variar des del soroll a el ronc o fins i tot apnea obstructiva durant el son”, apunta l’especialista de Manises.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*