Quatre nous llocs de treball a l’Ajuntament a càrrec d’una subvenció del programa EMPUJU

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament ha contractat a través del programa EMPUJU de Labora a quatre joves menors de 30 anys desocupats/as durant un any a jornada completa. Les persones contractades han començat hui, 17 de desembre, són una auxiliar administrativa, un administratiu, un tècnic d’administració general i un oficial  electricista, i la subvenció concedida per a finançar els seus contractes és 95.325,12 euros.

“Els i les joves estan afrontant un elevat índex de desocupació i subocupació, i són més vulnerables enfront d’una disminució de la demanda de mà d’obra; per això aquestes subvencions són molt oportunes. També hi ha altres grups vulnerables quant a la desocupació, com les persones amb complicacions de salut o edat avançada, les dones, els treballadors sense protecció social i els migrants”, apunta el regidor d’Ocupació, José Vicente Guijarro. “Les crisis econòmiques no solen afectar tant a l’ocupació per compte propi, però en el cas de la COVID-19 sí s’ha produït una important pèrdua d’ingressos en molts casos, especialment en els sectors industrial i de serveis”.

Dades d’Ocupació a Xest

Tal com ha explicat el regidor d’Ocupació, des de 2019 fins ara Xest ha experimentat un augment gradual de la desocupació, passant de les 394 persones parades de novembre de 2019 a les 491 del mateix mes d’enguany. “La crisi del coronavirus ha deixat 97 persones parades més en la nostra localitat; malgrat tot, Xest suporta la destrucció d’ocupació molt millor que altres poblacions del nostre entorn, el nostre teixit empresarial i de negocis destrueix menys ocupació”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*