Resum de les mesures aplicades per l’Ajuntament de Bunyol per garantir el benestar, la salut i seguretat dels seus conveïns

Post també disponible en: Castellano

Mesures socials, econòmiques, turístiques, esportives, comunicatives, sanitàries i culturals s’han posat en marxa des que es decretés l’Estat d’Alarma pel Govern de la Nació

L’Ajuntament de Bunyol, després de la declaració d’Estat d’Alarma pel Govern Central, ha dut a terme diverses iniciatives des de diferents àrees per pal·liar els veïns, empresaris i autònoms de la localitat el trànsit a la vida normal. Jonquera Carrascosa, alcaldessa de la localitat, ha transmès a tota la població: “Ara i sempre Bunyol és exemple de solidaritat i el nostre ajuntament no ha deixat a ningú atrás.v els veïns i veïnes de Bunyol ho estem fent molt bé i és que partíem d’una base molt bona. Haureu vist en les notícies que a les ciutats s’està descobrint el veïnatge, la injuriada solidaritat, el malparat RESPECTE. No és una casualitat que Bunyol estigui funcionant, estigui actiu, viu i animat, reivindicatiu, malgrat estar tancats “.

La primer edil buñolense continua clamant: “És el que som, és el que sempre hem estat i per això tot funciona molt millor que en altres llocs. I sortirem reforçats i més conscients de les nostres fortaleses. Per això, agraeixo a totes les associacions, entitats i professionals que ens estan facilitant a tots els veïns el confinament “.

Des de l’Ajuntament, a través dels seus regidories, s’han implantat diverses mesures, tot i que en les dues últimes setmanes també el consistori està en serveis mínims: Neteja (inclosos els vehicles); Atenció de serveis socials reforçada; Pagament a proveïdors; atenció a l’ciutadà, expedició de documents ‘, ajornaments i fraccionaments i treball de neteja i desinfecció de carrers i edificis públics, així com vigilància i col·laboració de Policia Local i Guàrdia Civil “.

L’Ajuntament de Bunyol, a través de la Regidoria d’Hisenda i Recaptació, amb Manuel Serra al capdavant, també ha posat en marxa mesures en matèria econòmica com l’ajornament dels impostos d’aigua, escombraries, vehicles i guals permanents fins a l’1 de juliol (a més de la paralització de l’cobrament de l’aigua i escombraries en els establiments tancats per decret i reducció proporcional), ajornaments de l’IBI i IAE, fraccionaments en els ajornaments de l’cobrament i paralització d’embargaments fins a la fi de l’estat d’alarma, cancel·lació en el cobrament de les terrasses en via pública d’aquest any 2020 i als proveïdors se’ls garanteix que tot i els serveis mínims s’intenta agilitzar el pagament del deute. A això cal afegir, – va recordar l’alcaldessa-: “l’estudi d’ajudes directes compatibles amb altres administracions per a pimes i autònoms en col·laboració amb l’associació de comerciants, empresaris i autònoms, i altres propostes d’altres col·lectius, associacions o partits polítics” .

“Totes les mesures que s’adoptin per ajudar les famílies, autònoms i pimes es coordinaran amb l’Associació d’Empresaris i Autònoms de Bunyol, i amb altres entitats locals, sent debatudes en el Consell Econòmic i Social (CES)”, així ho entén i manifesta Jonquera Carrascosa.

La primera edil va recordar a la població que també disposen d’un servei d’assessorament de puntual a el petit comerç, autònoms i pimes que es presta des BUINSA i des de la Mancomunitat de la Foia de Bunyol-Xiva. Tots els interessats a rebre aquest assessorament davant aquesta situació actual poden trucar a l’96 250 48 87 o mitjançant el mail tecnicos1@mclahoya.es; també poden trucar a BUINSA als telèfons 96 250 30 59/679 43 14 16 o enviar un correu electrònic rafa@buinsa.com

Medides socials

Tant la màxima responsable de l’consistori buñolense com el responsable de l’àrea de Benestar Social, Carles Xerri, enumeren també el paquet de mesures socials que s’han posat en marxa des de la Regidoria de Benestar Social: “servei d’atenció psicològica telefònica a través de psicòlegs voluntaris ; ampliació a caps de setmana de el programa “Menjar a casa” i reforç Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) i teleassistència.

També a través d’aquesta regidoria s’ha donat continuïtat amb plataformes digitals de programes com ara el d’Activitats Físiques per a l’Adult Major, Escola d’Adults (EPA), Projecte Corda i Consulta Jove. A això cal afegir l’aprovació d’ajuts extraordinaris a les famílies usuàries dels Serveis Socials Municipals que a hores d’ara tenen els seus fills i filles utilitzant el servei de menjador als diferents centres d’Infantil i Primària del municipi. Aquestes ajudes econòmiques extraordinàries s’estendran durant aquest mes de març i tot el mes d’abril. Es tracta d’ajudes d’alimentació i suposaran la quantia de 80 euros detall amb servei de menjador el que suposa un càlcul de 4 euros diaris per comensal durant vint-i-dies. En resum, la mesura tindrà com a beneficiaris a 47 famílies del municipi i un total de 73 menors.

Finalment, en aquesta àrea, Carles Xerri, regidor de Benestar Social, va informar la setmana passada a la població de la publicació d’una guia per a famílies amb fills i filles en edat escolar anomenada “Ens quedem a casa”, publicat pel Col. legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana i Educació de la Generalitat Valenciana. Aquesta guia es pot consultar i descarregar-se. Des d’aquesta regidoria es pretén facilitar a les famílies buñolenses en les seves tasques, rutines, jocs i habilitats en família per a tots, així com gaudir de el temps al costat dels teus éssers estimats.

Unit a això el consistori està estudiant mesures socials que siguin compatibles amb les ajudes als autònoms perquè puguin beneficiar-se famílies d’autònoms o famílies assalariades afectades per un ERTO o en situació d’atur.

Atenció Violencia de Génere

Des de la Regidoria de la Dona de l’Ajuntament de Bunyol, encapçalada per Tania Carrascosa, també recorden a totes les dones que durant l’alerta sanitària pel Coronavirus els Centres de Dona 24 hores mantenen l’atenció via telefònica i serà presencial en els casos urgents. Els telèfons són 016 i 900 580 888, tot i que també està disponible el telèfon de Serveis Socials de l’Ajuntament en horari laboral. El telèfon és 96 250 30 85, i els telèfons de Policia Local i Protecció Civil.

Neteja viària i desinfecció

Rafael Pérez, regidor de Serveis Municipals i primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Buñol va confirmar que des de fa dues setmanes s’estan duent a terme tasques de desinfecció i neteja de carrers de la localitat com a mesura de precaució. Aquestes mesures que es duen a terme dues vegades a el dia s’estan centrant en les entrades dels comerços i domicilis.

L’edil va agrair la important tasca que des dels operaris municipals s’està fent per desinfectar i netejar cada racó de la localitat, “amb la finalitat que Bunyol segueixi sent un poble lliure de virus, i compti amb un ambient totalment net perquè tots els veïns, quan puguem sortir als carrers, puguin fer-ho amb total tranquil·litat “. Pérez va transmetre a la ciutadania que l’Ajuntament de Bunyol, a través dels seus diferents regidories, “està preparat per afrontar tant la crisi com les seves conseqüències directes”.

Iniciatives per als menuts dels aniversaris

També Rafael Pérez, regidora de Cultura Popular, ha informat de la posada en marxa d’una entranyable iniciativa per als petits buñolenses que estan fent anys aquests dies de confinament i no poden realitzar cap tipus de celebració amb familiars i amics. I és que des del Consistori se’ls fa entrega d’un bonic detall enviat als seus domicilis. Tots els pares que tinguin nens que hagin complert anys aquests dies o vagin a fer-ho fins que finalitzi el confinament han de enviar un correu electrònic a concejaliaculturapopular@gmail.com i indicar les dades personals de l’infant, on especifiqui any de naixement (per així saber exactament la seva edat), la seva adreça postal i el nom dels pares.

Asseguren que quan aquesta situació acabi es realitzarà una gran festa d’aniversari per a tots els petits.

Campanya turística – visites virtuals de Bunyol

Des de la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Bunyol, lidera per María Vallés, ha posat en marxa una enginyosa iniciativa que permet donar a conèixer el seu poble de manera diferent i actualitzar-se. Per a això, des dels seus perfils en xarxes socials com a través del seu web, llancen diàriament visites virtuals dels seus paratges més emblemàtics, com el seu castell de l’S-XIV (un dels més ben conservats de la Comunitat Valenciana) o del seu espectacular paratge natural de la Cova Turche, decorat per una cascada i últim tram de la seva Ruta del Aigua, així com de la seva Auditori a l’aire lliure construït en roca escarpada.

Però a més d’això, al llarg d’aquesta quarantena, estan pujant documentals i vídeos de curiositats històriques del municipi, com la del seu cementiri maçònic, l’únic conservat en el franquisme i que ha arribat fins als nostres dies. Una infinitat de recursos per entretenir-se i conèixer Bunyol de forma diferent i viatjar sense moure’t de casa. Podeu veure # BuñolDesdeCasa al seu web o al seu Facebook o Instagram.

Màxima seguretat sanitària

Per la seua banda, la Regidoria d’Interior de l’Ajuntament de Buñol va informar a mitjans de març que des de la Comunitat Xina a València ia través de la iniciativa #Luchamos junts # havien rebut una inestimable donació per a la Policia Local i per l’ús de personal de l’Consistori . S’havia donat alcohol de 96º amb polvoritzadors per a superfícies, hidrogel, màscares de nivell 2 i guants de làtex en enormes quantitats “.

També la setmana passada, tant Juncal Carrascosa, alcaldessa de Bunyol, com Maria Vallès, regidora d’Interior de l’consistori, van fer lliurament de pantalles protectores, realitzades de forma altruista per Cristóbal Lozano, de Faurecia Paterna, amb una impressora 3D. Al despatx d’alcaldia es va fer entrega a la Guàrdia Civil de 12 pantalles protectores. També es va fer arribar a el Centre de Salut, a la Residència d’Ancians de l’municipi, i a la Policia Local.

Encara que també des d’associacions i entitats veïnals s’estan realitzant màscares de forma altruista per a tota la població. Bunyol és solidari. Bunyol està unit.

Actuacions culturals

Des de la Regidoria de Cultura també van traslladar a la ciutadania que el Conservatori de Música Professional Sant Rafael de Bunyol estava completament adaptat a les noves tecnologies, i per això després del seu tancament després de decretar-se el Estat d’Alarma es va traçar un pla docent en el qual quedaven establerts els criteris d’avaluació, les classes, els canals d’informació entre pares, alumnes i docents i les plataformes digitals establertes, així com la llibertat de càtedra perquè cada professor pugui adaptar-se en funció del seu tipus de classe, el seu alumne o el seu instrument a la plataforma digital que considerés.

Però dos emotives iniciatives culturals han provocat la sensibilitat entre els buñolenses, seguides en massa per gran part de la població. El passat 19 de març músics i veïns van sortir als seus balcons, finestres i terrasses per tocar a les 12h 2 pasdobles valencians: Paquito el Chocolatero i Amparito Roca, en honor a les nostres Falles, al nostre dia gran, el Dia de Sant Josep, a record a tots els que treballen per eradicar el virus, per demostrar que Bunyol està unit davant l’adversitat i demostrar-ho de la millor manera possible, del millor que sap fer el poble de Bunyol, amb música, amb els nostres músics.

I després d’aquesta iniciativa, el passat diumenge 5 d’abril, el Diumenge de Rams, a les 12h, també els nostres músics i veïns van sortir a tocar i cantar l’Himne a Bunyol. Amb molts dels que van sortir s’ha fet un vídeo il·lustratiu en què reflecteix la unió de tot un poble, de les dues societats musicals, de les dues escoles d’educands, de tots els nostres músics, inclosos els que estan fora que també van sortir a tocar l’Himne a Bunyol en honor a tots els treballadors ia tots els nostres ancians.

La comunicació també és important

També la regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Bunyol, a través de la ràdio municipal va transmetre a tots els municipis de la comarca la possibilitat de poder gravar falques informatives per als seus veïns o qualsevol altre material que pogués ser d’utilitat en aquests moments. Per a això, assegura el responsable de l’àrea de Comunicació de l’consistori que, “ja que només poden entrar els treballadors de Ràdio Bunyol TV a les seves instal·lacions, haurien de contactar per correu o telefònicament amb Ràdio Bunyol TV i plantejar el projecte comunicatiu que entenguin que es pot desenvolupar des de les instal·lacions de l’mitjà de comunicació municipal. Els canals per poder contactar són: radiobunyol@gmail.com y teléfon 96 250 45 08 o al 600 44 26 57 o Facebook.

Des de la ràdio s’ha fet un esforç per part de la regidoria i els treballadors per garantir informació i entreteniment cada matí amb entrevistes, programes informatius, cançons dedicades i connexions a RNE garantint la fiabilitat i veracitat de la seva ràdio, a la seva gent amb canals informatius de qualitat.

Esforç sanitari

Per part de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Buñol també ha felicitat aquests dies a tots els veïns de la població pel seu alt grau de responsabilitat i de compromís amb les institucions, complint les instruccions donades pel Govern de la Nació per acabar amb aquesta pandèmia que ens està colpejant, així com la solidaritat mostrada cada dia a les 20h amb el personal mèdic i la sanitat pública des dels seus balcons.

L’edil, Mati Mas, va confirmar: “Des del Govern local en general, i des d’aquesta Regidoria en particular, volem tenir un record per a tots aquells, sobretot gent gran, que s’estan veient afectats per aquesta pandèmia i des d’aquí tot el nostre suport i solidaritat amb ells “.

I també va traslladar la regidora de Sanitat buñolense, “un reconeixement especial a tots els empleats públics” tantes vegades injuriats “, personal administratiu, Policia Local, cementiri, serveis socials, brigada d’obres, i voluntaris, que estan plantant cara a l’epidèmia amb el manteniment dels serveis i la desinfecció diària de les zones de pas obligatòries, de contenidors, papereres i en general de l’espai públic; per a tots ells gràcies “.

En definitiva, l’Ajuntament de Bunyol, a través de totes les seves regidories, està treballant de forma incansable per tots els seus veïns, per garantir seguretat, salut i benestar a tots i cada un d’ells.

Tasques en Esport

Des de la Regidoria d’Esports confirmen que tot i que el municipi no compta amb escoles esportives municipals, des d’aquesta regidoria s’han posat en contacte amb aquelles escoles que compten amb treballadors per oferir-los els serveis de l’Ajuntament en la mesura de les seves necessitats.

A més, també s’ha creat durant aquest estat d’alarma un grup de WhatsApp on estan representats tots els Esports de la localitat, perquè hi hagi la major coordinació possible, a l’hora d’informar, suspendre i / o ajornar aquells esdeveniments que estaven programats a aquestes setmanes d’estat d’alarma.

L’edil, Manuel Serra, ha destacat que s’ha ofert a les regidories d’Esports de la comarca de la Foia de Bunyol que utilitzin els recursos que els proporciona la radio municipal, per poder informar els seus ciutadans i realitzar falques informatives. També el preparador físic i capità de l’Club Futbol Sala (CFSS) Bunyol, Paco Ramírez, està intervenint setmanalment en aquesta emissora municipal donant consells a l’audiència per a la pràctica d’exercici físic a casa en aquestes setmanes de confinament.

Per la seva banda, José Larrazábal, conductor de el programa esportiu en la ràdio municipal, també manté a el dia de tota l’actualitat esportiva tots els dimarts, entrant per telèfon en els Informatius de Ràdio Bunyol.

I finalment, pel que fa a aquesta regidoria, el regidor Serra afirma que Bunyol És Esport, en coordinació amb els professors d’Educació Física de les escoles de Bunyol, segueix subministrant informació i exercicis als integrants de les seves activitats extraescolars i alumnat en general.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*