EU-Compromís de Godelleta recorda l’aniversari de la proclamació de la Segona República Espanyola

Post també disponible en: Castellano

«El dimarts 14 d’abril de 2020 complirà l’aniversari de la proclamació de la Segona República a l’Estat espanyol. Malauradament aquest any i causa de la greu crisi de l’Coronavirus que ens afecta, han quedat suspesos els actes públics commemoratius i reivindicatius que havien estat programats i que s’havien de celebrar. Esperem que aviat el maligne virus sigui vençut i puguem tornar a la normalitat, aquest és, al menys, el nostre més fervent desig », com ha explicat el portaveu de el grup polític municipal d’Esquerra Unida-Compromís per Godelleta, Pablo Rodríguez.

«En el Ple de la Corporació municipal de l’Ajuntament de Godelleta celebrat el dijous dia 12 de març de 2020 el grup polític d’Esquerra Unida-Compromís va dir a través de regidor-portaveu i va fer constar en acta el següent: Primer, recordar que el 14 d’abril de 1931 es va proclamar pacíficament a Espanya la Segona República després de la celebració d’unes eleccions municipals. Un règim polític en què TOTS els institucions de l’Estat eren elegibles per la ciutadania i en què les línies bàsiques de la seva actuació política recollides en la Constitució de 1931 es basaven en la Llibertat, Igualtat i Fraternitat ».

«Retre un homenatge a les treballadores i als treballadors, a les funcionàries i els funcionaris, als regidors i als alcaldes que van gestionar la vida política, econòmica i social de l’Ajuntament de Godelleta durant l’etapa republicana, és a dir, des del 14 d’abril de 1931 fins l’1 d’abril de 1939, elles i ells i al costat de veïnes i veïns que es van mantenir sempre fidels a les lleis establertes en la Constitució de 1931 ».

I tercer, reivindicar per al futur d’Espanya la caiguda de la monarquia i l’arribada d’un nou règim republicà a on totes les institucions de l’Estat siguin elegibles democràticament per les ciutadanes i pels ciutadans. Vull finalitzar desitjant una gran victòria en la guerra contra el Coronavirus que ens afecta i l’arribada de la República a Espanya », ha afegit el regidor d’Esquerra Unida-Compromís per Godelleta.

Llibre on line sobre la II República

«En aquests dies de confinament obligatori a causa de la greu crisi generada per la pandèmia de l’Coronavirus, podem trobar l’excusa perfecta per a la lectura. Des Godelleta oferim en format lliure accés a el primer llibre d’una trilogia que reflecteix la història del municipi i la comarca que es titula “Godelleta Republicana 1931-1936” », segons ha informat Pablo Rodríguez Cortés des d’Esquerra Unida-Compromís ..

«Els altres dos llibres es titulen” Godelleta i la Guerra Civil 1936-1939 “i” Godelleta durant la Dictadura Franquista 1939-1953 “. El tercer llibre que exposa el període de la dictadura franquista és el que el govern municipal de Godelleta d’el Partit Popular, Ciutadans i Urbanitzacions es nega a pagar a l’editorial per la feina feta. Per aquest motiu l’assumpte està en mans de la Fiscalia Provincial de València », han afegit.

«Si volen vostès llegir el llibre primer de la trilogia que els oferim punxin sobre l’enllaç que ve a continuació. Gràcies. http / www.bit.ly / godelletarepublicana », ha finalitzat Pablo Rodríguez Cortés.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*