Dues famílies d’Alboraig fabriquen altruistament més de 600 pantalles protectores facials contra el coronavirus per a personal sanitari i policial

La familia de Marcos Patiño elaborando protectores.

Post també disponible en: Castellano

Sóc una persona molt inquieta i a mi i la meua família sempre ens ha agradat ajudar i donar un cop de mà en tot el que podem; i aquests dies la meua família i jo vam pensar en què podríem col·laborar, així que després de donar-li moltes voltes al cap vam decidir posar-nos a fer pantalles protectores facials amb el material de què disposàvem “.

D’aquesta manera ha explicat Marcos Patiño com va decidir al costat del seu cunyat, Santiago Collado, posar-se en marxa i confeccionar pantalles protectores per a personal sanitari així com per als membres de les forces i cossos de seguretat l’Estat.

Marcos ha explicat a tucomarca.com que, a el principi, va començar a fer proves al costat del seu cunyat, que és lampista, “amb el poc material que teníem; fins a arribar a confeccionar uns prototips que s’adaptaven bastant bé al que crèiem que podrien ser pantalles protectores facials fetes amb pocs diners i sense una elevada complexitat tècnica. Així que després de fer moltes proves i destrossar molts cascos i molt material, vam aconseguir un prototip que després donar-la a provar a coneguts i familiars que treballen en el sector sanitari ens van dir que eren, a més d’excel·lents a nivell de protecció, molt més còmodes que altres que estaven fent servir. Així que ens vam posar mans a l’obra i fabriquem una primera partida destinada als sanitaris de l’Hospital de Requena “.

El seu èxit va ser tal que Marcos i Santiago van rebre de seguida més peticions per confeccionar equips no només per a sanitaris, sinó també per als membres dels cossos de seguretat de l’Estat i de Policia Local, “de fet hem proveït fins a Policies Locals de Gilet des d’on han vingut a recollir material fet per nosaltres”.

Marcos i Santiago també han volgut agrair l’aportació desinteressada feta tant per proveïdors de sector de la fontaneria així com fins i tot per diverses cadenes internacionals, “com Leroy Merlín, amb qui em vaig posar en contacte per comprar-material amb què confeccionar pantalles, i pel que fa els vaig explicar per al que era no només me’l van regalar sinó que a més fins m’ho van portar a casa gràcies a una empresa d’ambulàncies”.

Un treball en família

En aquesta tasca solidària i desinteressada que impulsen Marcos i Santiago no estan sols. “A més hem involucrat a tots els nostres familiars amb els que estem passant el confinament. Jo per exemple conte amb el meu fill Pau, de 12 anys, i la meua filla Ángela, de 22, que és estudiant d’infermeria. Al matí tots complim amb les obligacions de la casa o els nostres fills fan els deures ia la tarda, al costat de la meua dona, Mari Paz, ens posem els quatre a fabricar pantalles protectores en cadena. I el mateix fa el meu cunyat a casa seua amb la seua dona i la seua filla”.

Marcos ha explicat que, treballant en cadena, estan produint una mitjana de 30 pantalles a el dia, “atès que cada un de nosaltres ens especialitzem en una cosa: en tallar el metacrilat i les gomes, a enganxar-les, en desinfectar amb ozó, etcètera”.

De la feina i esforç d’ambdues famílies s’han pogut beneficiar ja centenars de professionals sanitaris i professionals policials que estan combatent en primera línia a l’virus; especialment en els primers moments en què la carestia de mitjans ha estat més gran.

Solidaris des de sempre

La solidaritat d’en Marcos i la seua família no és una cosa que hagi nascut arran de la situació de pandèmia en què ens trobem, ja que ell mateix ha confessat a tucomarca.com que amb la seua dona i fills tot el Nadal solen realitzar repartiments de material de protecció i contra el fred a l’antic llit del riu Túria de València a les persones sense llar que ells mateixos paguen.

I la solidaritat i l’esperit d’ajuda de Marcos no acaba aquí, ja que també intenta ajudar els que ho pugua necessitar fins i tot a través de la seua pàgina de Facebook, on explica amb imatges a manera de manual visual com confeccionar la nostra pròpia pantalla protectora per a qui ho necessiti.

Dues famílies que són tot un exemple de solidaritat i altruisme als que cal donar l’enhorabona pel seu esforç i que ha de servir a tothom d’exemple, com el mateix Marcos manifestava a tucomarca.com, “per davant d’aquesta situació tan difícil i tràgica, aprendre i reflexionar per sortir-ne intentant ser millors del que érem abans “.

Imágenes del proceso de confección.

Un pequeño homenaje a todos los que habéis confiado en nuestro trabajo y a todos los que habéis colaborado en esta pequeña iniciativa…por la ley de privacidad no sacaremos a todos los que os han llegado las pantallas, respetamos enormemente vuestro anonimato no sin daros las GRACIAS lo más alto posible. Desde que iniciamos este pequeño proyecto hemos visto como MILES Y MILES de personas han intentado ayudar con los medios que tenían a su alcance…señoras mayores cosiendo máscaras, niños dando mensajes de ánimo, empresas de trasporte , taxistas haciendo recados gratis, vecinos que se ofrecen para hacer la compra a personas mayores, todo aquel que tiene una máquina 3D fabricando pantallas y buscándose la vida para encontrar material, panaderos, pastelerías, etc. llevando comida a los hospitales en agradecimiento a esos GRANDISIM@S SANITARI@S que se juegan la vida por los nuestros día a dia…sin olvidarnos de la gran labor que esta haciendo el ejercicio , la guardia civil, la policía local, bomberos, protección civil, empleados de limpieza y todos los caídos en esta lucha …vecinos y amigos míos que se suben por las paredes por la impotencia de no poder ayudarme en el montaje, la impotencia que esta pasando mucha gente al querer y no poder hacer nada más que ser solidario y quedarse en casa…después esta mi familia, joder que familia tengo coño!! No se como me he ganado esto de verdad, el orgullo que siento por ellos es el motor de mi vida…mi mujer, mis hijos, mis cuñados y sobrinos que han arrimado el hombro desde el minuto uno…QUE GRANDES SOIS JODER!!Todo esto no habría sido posible sin el material que nos han regalado empresas como LEROY MERLÍN , EVOCELL, MACC S.LMAS DE 600 PANTALLAS GRACIAS A VOSOTROS!!LISTADO DE ENTREGAS.Hospital Vinaroz.Hospital de Manises. Hospital Mutua de Levante. Hospital Alzira.Hospital Requena. Hospital Arnau .Hospital Doctor Peset.Hospital General Universitario. Centro de Salud Monserrat.Centro de Salud Peñíscola. Centro de Salud de Buñol.Centro de Salud de Estivella.Centro de especialidades Juan Llorens.Centro de menores de Alborache.Clínica dental ESENS.SIAL Servicios. Residencia 3° edad Savia de Alborache. Instituto Valenciano de acción social. Ambulancias Edetanas S.LCuartel Guardia Civil Sueca.Cuartel Guardia Civil Estivella. Policia local Turis.Policia local Montroy.Policia local Gilet.UNA VEZ MÁS, GRACIAS POR CONFIAR EN NOSOTROS!!!

Publicada por Marcos Patiño Vida en Sábado, 11 de abril de 2020
Vídeo elaborado por Marcos Patiño Vidal.
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*