Riba-roja aprova ajudes de 340.000 euros per als autònoms i col·laboradors que van rebaixar un 50% la seua facturació en els mesos del confinament

Post també disponible en: Castellano

El programa concedix ajudes directes d’entre 500 i 800 euros

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una partida de 340.000 euros en total destinada als autònoms, professionals i microempreses de l’àmbit del comerç minorista i prestació de negocis xicotets que van rebaixar la seua facturació en els mesos de març i abril passat, en ple estat d’Alarma durant el confinament derivat per la Covid-19. La Junta de Govern Local ha aprovat les partides econòmiques i les pertinents bases reguladores per a la seua concessió.

El programa Consolida’t dissenyat i elaborat per l’Ajuntament de Riba-roja de Túria preveu ajudes econòmiques d’entre 500 i 800 euros per als autònoms, professionals i microempreses que van veure reduïda la seua facturació en un mínim de el 50% durant març i abril a través de el règim de concurrència competitiva per un valor total previst de 300.000 euros en total.

La Junta de Govern Local ha donat llum verda, també, a el programa Ribactiva Col·labora per concessió d’ajudes per a les persones que treballen en qualitat de col·laborador en l’àmbit de el comerç minorista i petits comerços que presenten serveis a al consumidor final de Riba-roja de Túria que s’han vist, igualment, afectats per la Covid-19 en els esmentats mesos.

En el cas de el programa Ribactiva Col·labora, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha previst una partida màxima de 40.000 euros per als futurs beneficiaris de les ajudes, amb la concessió de 500 euros en matèria de subvenció econòmica, en el comerç minorista tradicional i de proximitat i en xicotets negocis de prestació de serveis. En total, es destinaran 340.000 euros entre tots dos programes. En les dues iniciatives s’han aprovat les corresponents bases reguladores que marcaran les pautes per a la concessió de les ajudes.

Les subvencions en concurrència competitiva estan dirigides a sufragar les despeses corrents com els lloguers, les factures dels proveïdors, els consumibles o els subministraments entre altres dels autònoms, professionals i microempreses de la localitat que van veure reduïdes seua facturació en un mínim de el 50% citat i que servirà per pal·liar les conseqüències econòmiques derivades de la crisi sanitària.

Cal recordar que, en el passat mes de setembre, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria va abonar la primera fase de les ajudes de el programa Ribactiva Impulsa’t enfocat a tots els autònoms, professionals i microempreses que es van veure abocats, per llei, al tancament total i complet dels seus negocis o establiments en virtut de l’Estat d’Alarma i, per tant, van deixar de percebre els corresponents ingressos econòmics.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria va concedir ajudes econòmiques, mitjançant el sistema de concurrència competitiva, a un total de 147 beneficiaris per un import global de 266.520 euros, la quantia es va fer ja efectiva el mes passat. En aquest cas, es van establir ajudes directes de 2.000 euros a cada un dels beneficiaris pel tancament dels seus locals.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “la importància d’aquestes ajudes econòmiques perquè tots els autònoms, comerços i microempreses que s’han vist afectats per les conseqüències de la crisi sanitària puguen travessar amb millors garanties d’èxit aquesta etapa; per això, continuarem apostant i donant suport a aquells sectors socials i econòmics que ho necessiten “.

Finalment, el següent programa que es posarà en marxa és el Ribactiva Emprén que se centrarà en els autònoms i professionals de el comerç minorista que hagen iniciat la seua activitat des de l’1 de gener i fins el 31 d’octubre d’aquest any 2020 amb ajudes directes de 1.000 euros, amb l’objectiu d’afavorir a aquells negocis que han entrat en funcionament fa pocs mesos o que puguen reobrir-en el cas que els hagen tancat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*