Riba-roja atén prop de 100 usuaris durant la primera setmana de funcionament de l’servei d’atenció psicològica

Post també disponible en: Castellano

Prop de 100 persones han estat ateses pel servei d’atenció psicològica que ha posat en marxa l’Ajuntament de Riba-roja de Túria durant la primera setmana en funcionament. Està enfocat a la gent gran, a les famílies amb membres afectats per diversitat funcional, així com el públic en general afectat pel confinament de l’Estat d’Alarma decretat pel conegut Covid-19.

Aquest servei municipal està actiu de 8 a 22 hores de dilluns a diumenge al telèfon 680 19 64 87 -sense cost addicional algun- i està enfocat per atendre els problemes psicològics que puguin sorgir durant en les persones i en les famílies arran de la situació de confinament després de detectar les autoritats sanitàries un repunt d’episodis d’ansietat, depressió, nervis i problemes relacionats amb el coronavirus.

Per això, el passat dissabte 21 de març es va posar en marxa aquest servei d’atenció telefònica en què han abundat les trucades de persones grans que viuen soles i troben en aquest recurs una forma d’alleujar el seu sentiment de solitud a el temps que comparteixen la seva angoixa amb el personal que els atén, format per tres psicòlogues i una terapeuta amb àmplia experiència i formació en persones grans, persones amb diversitat funcional i diversos problemes de salut mental, és a dir, població vulnerable.

També s’han atesos els casos de fills o filles que sol·liciten la intervenció amb els seus progenitors d’edat avançada amb l’objectiu que se sentin més acompanyats i reconfortats per professionals especialitzats de manera que puguin assumir amb major enteresa els dies de confinament ja que al seu solitud habitual d’afegir la nova situació provocada per l’Estat d’Alarma.

Les professionals d’aquest servei municipal de Riba-roja de Túria també han intervingut en diverses noies joves per problemes d’ansietat en diversos graus per la por a la situació de l’coronavirus, especialment la por a el contagi o a encomanar a familiars. En aquests casos, el servei d’atenció municipal realitza un seguiment diari per analitzar el progrés de les usuàries en relació a la gestió de les seves pors.

Altres usuaris d’aquest servei telefònica han sol·licitat la intervenció de les professionals en el cas de les famílies amb fills que pateixen algun tipus de diversitat funcional o problema mental, especialment aquelles situacions provocades pels moments que es poden succeir en l’àmbit domèstic per rebequeries o també per l’avorriment provocat per les hores d’estada a l’habitatge.

Finalment, cal destacar que el rang d’edat dels usuaris d’aquest servei municipal de Riba-roja de Túria oscil·la entre els 24 i els 83 anys d’edat. Aquest nou servei d’atenció psicològica romandrà en funcionament mentre duri l’Estat d’Alarma i, per tant, la situació de confinament que impedeix a les persones sortir de casa excepte en casos puntuals, la compra de menjar, productes farmacèutics o per anar a treballar, però només els casos que recull la llei vigent.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*