Riba-roja concedeix 175 ajudes econòmiques a pensionistes, jubilats i persones amb discapacitat per a la compra de les targetes d’FGV i el tramvia a València i l’àrea metropolitana

Post també disponible en: Castellano

La Junta de Govern Local aproves la concessió d’aquestes targetes que tindran una duració de dotze mesos en total i facilita els desplaçaments a la resta de les localitats valencianes 

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la concessió d’ajudes econòmiques a 175 persones jubilades, pensionistes i amb una discapacitat igual o superior al 65% o incapacitat permanent —total o parcial— per a la compra de les tarjeas anuals sense contacte d’FGV (TSC) per a les zones AB i el tramvia corresponent a l’exercici 2022-2023 i que suposa una inversió de fins a 4.860 euros en total. 

Les ajudes han sigut validades per la Junta de Govern Local de Riba-roja de Túria a través de les bases reguladores de les mateixes per al seu ús durant els anys 2022 i 2023 per part dels beneficiaris que en els terminis previstos van procedir a la seua sol·licitud. En total s’han concedit un total de 175 concessions d’ajudes per a la compra de les citades targetes que permet una millor connexió entre aquesta localitat i la capital valenciana, a més de la resta de l’àrea metropolitana. 

La resolució municipal de Riba-roja de Túria conté fins a un total de 44 noves altes d’usuaris d’aquest servei de transport públic que rebran la corresponent ajuda per a la compra de la targeta anual, amb una quantia que oscil·la entre els 25’5 i els 35’5 euros cadascun d’ells, en funció dels requisits i criteris que cadascun d’ells han complit. En total, les noves altes han suposat una inversió municipal de 1.312 euros en total. 

A més, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha concedit altres 128 ajudes econòmiques per a aquelles persones que han renovat la targeta que, prèviament, ja utilitzaven, amb un valor total de fins a 3.548 euros en total. Amb aquestes dades, les xifres aconsegueixen els 175 beneficiaris –mancant la correcció d’alguns requeriments d’altres 3 persones- en total mentre que el desemborsament econòmic municipal se situa en els citats 4.860 euros globals. 

En el cas de les renovacions de les targetes anuals per a cadascuna de les persones beneficiàries cadascuna de les ajudes econòmiques se situa en una forqueta entre els 23’5 i els 35’5 euros en total, en funció també dels criteris aportats per a cada cas. 
L’objectiu principal d’aquestes ajudes per part de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria se centra en facilitar l’adquisició del bo-metre als pensionistes, els jubilats i discapacitats o amb una discapacitat igual o superior al 65% censats en la localitat, de manera que la subvenció suposa finançar una part notable del cost de l’adquisició i l’establiment d’una única modalitat, a raó del TSC anual per a les zones ABCD d’FGV i el tramvia en la capital valenciana. 

La duració d’aquestes targetes se situa en un total de dotze mesos, a través d’un conveni en el qual l’Ajuntament de Riba-roja de Túria actua com a entitat col·laboradora, de manera que recollirà els ingressos dels beneficiaris de la subvenció i aporta, al seu torn, la part de l’ajuda per a la compra de la targeta. FGV factura a l’ajuntament per la totalitat de les targetes sol·licitades. Es tracta d’una subvenció en metàl·lic amb la finalitat d’adquirir la targeta de transport que es justifica amb la factura del bo que es pretén directament al consistori. 

Entre els requisits que s’exigeixen als peticionaris de les targetes cal destacar que han de ser un pensionista jubilat, cònjuges de pensionistes que residisquen en el mateix domicili i que estiguen casats, menors de 65 anys amb diversitat funcional igual o superior al 65%, pensionistes amb orfandat, mentre estiga vigent la pensió fins a la seua expiració i, finalment, per a cònjuges sense cap prestació i la parella de la qual també haja sol·licitat la TSC, la quantitat a abonar serà de 60 euros per a tots dos. 

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat la importància de “fer costat a les persones jubilades i pensionistes per a l’adquisició d’aquestes targetes amb les quals fomentem l’ús del transport públic i al mateix temps facilitem els desplaçaments d’aquestes persones a la capital o a altres municipis de l’àrea metropolitana, en una forma de vertebració social molt important en el global de la Comunitat Valenciana”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*