Riba-roja de Túria es consolida com a líder dels ajuntaments de la província de València amb major transparència en complir el 82’1% dels criteris

Post també disponible en: Castellano

L’ajuntament aferma la seua situació en la transparència en la gestió pública i en la participació ciutadana duta a terme en els últims anys i es manté en segon lloc en la Comunitat 

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria es manté com a líder dels ajuntaments de la província de València en matèria de transparència municipal i participació ciutadana en complir el 82’1% dels criteris establits, segons l’última actualització realitzada per l’empresa especialitzada Dyntra. A més, la localitat ocupa la segona posició, empatada amb Santa Pola, en l’àmbit de la Comunitat Valenciana que lidera Alcoi. 

Les dades difoses per l’empresa Dyntra compleix 133 dels 162 indicadors públics analitzats a l’hora d’estudiar el grau de transparència municipal, participació i col·laboració ciutadana, transparència econòmica, contractacions de serveis i, finalment, el aparado d’urbanisme i obres públiques. En aquests casos, el compliment dels indicadors recollits oscil·la entre els 72’73% de mínim i el 92’59% de màxim. 

La llista de Dyntra analitza el grau de transparència municipal en la qual Riba-roja de Túria se situa en el 83’08% gràcies a la publicació d’alguns paràmetres com les dades biogràfiques de l’alcaldia i de la resta d’edils, les seues adreces electròniques, la relació de llocs de treball, les retribucions econòmiques dels regidors, les declaracions patrimonials i els seus béns, els currículums vitae, l’organigrama municipal, les agendes públiques o les despeses de desplaçament, entre altres. 

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria rep un altre 72’73% en participació i col·laboració ciutadana mentre que en informació i atenció al ciutadà compleix en 7 dels 11 indicadors fixats, de manera que aconsegueix un 63’64% de compliment. En el citat apartat, es publiquen els horaris i preu dels establiments culturals i esportius, seguiment de tramitació i incidències, situació i talls de trànsit o informació sobre transparència, entre altres. 

El grau de compromís per a la ciutadania rep, al seu torn, un altre 77’27% amb el compliment de 17 dels 22 indicadors dels quals consta aquest apartat. En ell es recull l’aprovació i publicació del pla estratègic, el reglament de participació, informació sobre els consells municipals de participació, composició i funcionament de les juntes municipals, l’existència d’una bústia de queixes, informes sobre la resolució d’incidències, l’existència d’una unitat de transparència i una altra per a realitzar propostes o peticions als òrgans de govern, entre altres. 

La transparència economicofinancera és la que rep una major puntuació fins als 92’59% sobre el total, amb 4 dels 5 indicadors previstos. En aquest apartat destaca, al seu torn, la informació comptable i pressupostària amb el 80% dels indicadors -4 sobre 5 en total-, una transparència en els ingressos i despeses municipals del 100%, el 75% en la transparència en els deutes municipals i, finalment, un altre 100% en la informació econòmica i pressupostària amb els 13 indicadors complits. 

La contractació dels serveis públics de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria rep un altre 81’25% en el llistat publicat per l’empresa Dyntra que es desglossa amb el compliment total dels procediments de contractació dels serveis, la relació i operacions amb proveïdors i contractistes al 100%, o els contractes, convenis i subvencions que és puntuat amb el 72’73% dels indicadors establits, dels quals compleix 8 dels 11 en total. 

Finalment, l’urbanisme i les obres públiques rep un 85% sobre el total dels indicadors analitzats, entre els quals destaca el 100% en els plans d’ordenació urbana i convenis urbanístics -els quatre indicadors estudiats-, les decisions sobre les requalificacions i adjudicacions urbanístiques, els anuncis i licitacions d’obres públiques amb un altre 75% -3 sobre 4 indicadors-, la informació sobre concurrents, ofertes i resolucions al 100%, el seguiment i control en l’execució de les obres amb un altre 80% i, finalment, el 66’67% en els indicadors sobre urbanisme i obres públiques. 

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes xifres conegudes en matèria de transparència i participació “són el millor exemple de la manera de treballar que té aquest equip de govern amb l’objectiu que la ciutadania sàpia en tot moment com es gestionen els seus recursos públics i, al mateix temps, es posen en marxa mecanismes i instruments legals perquè els propis veïns puguen ajudar a conformar un municipi millor”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*