Riba-roja posa un hostal complet a disposició de les persones sense llar mentres dure l’Estat d’Alarma

Post també disponible en: Castellano

L’ajuntament i l’empresa propietària firmen un conveni d’ús

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha formalitzat un contracte amb l’empresa propietària d’un hostal de la localitat per al seu ús exclusiu amb l’objectiu d’albergar a les persones sense llar mentre duri l’Estat d’Alarma. El conveni entre les dues parts permetrà que l’hostal romangue tancat a el públic -tal com estableix la llei vigent en l’actualitat- i només pugui ser utilitzat per persones sense una llar.
La relació entre l’Ajuntament de Riba-roja i l’empresa propietària de l’hostal arrenca anys enrere amb el propòsit principal d’allotjar a les persones del municipi que no tenen un lloc on dormir i, per tant, són les arques municipals les que s’encarreguen de el seu finançament mentre els usuaris d’aquest servei intenten resoldre els seus problemes personals que els han abocat a aquesta situació i aconsegueixen trobar una nova llar en la seva vida.
En l’actualitat, l’hostal acull a 7 usuaris d’aquest servei municipal de Riba-roja de Túria entre els quals hi ha dos menors i els seus corresponents progenitors que, gràcies a aquest conveni, romandran en aquest hostal mentre duri l’Estat d’Alarma ja que, malgrat que aquest tipus d’establiment ha de quedar tancat a el públic, ara serà d’ús exclusiu de l’ajuntament per a persones sense llar.
El conveni entre les dues parts suposa que el propietari de l’hostal s’encarregarà de la gestió i la neteja de les habitacions -15 en total- que s’utilitzaran durant aquest període mentre que l’Ajuntament de Riba-roja de Túria serà el responsable de la desinfecció de l’ edifici, especialment d’aquelles àrees comuns, així com els banys amb l’objectiu de mantenir el seu interior lliure de la presència d’elements de l’Coronavirus.
Mentre aquestes persones sense llar fan ús de les instal·lacions de l’hostal, és l’ajuntament l’encarregat de córrer amb totes les despeses de menjar i necessitats bàsiques fins que trobin una nova llar. D’aquesta manera, aquestes persones reben diàriament el càtering municipal i tenen dret als mateixos serveis que la resta de ciutadans de Riba-roja com el programa “El teu Ajuntament amb El teu” destinat per a gent gran o persones amb mobilitat reduïda.
L’alcaldessa en funcions de Riba-roja de Túria, Teresa Pozuelo, ha destacat la tasca que ha de realitzar un ajuntament “en aquests precisos moments, en una situació tan extraordinària com l’actual i, per això, com sempre estem a la banda dels col·lectius més vulnerables, en aquest cas són les persones que, malauradament, no tenen una llar en el nostre municipi; no es poden escatimar els recursos per atendre aquestes necessitats de les persones “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*