Seixanta-set xestanos i xestanas participen en IAIOS Training Festival

Post també disponible en: Castellano

Divendres passat, 8 d’abril, Xest va noliejar dos autobusos amb 67 persones inscrites en el IAIOS Training Festival, una activitat programada dins del Congrés Internacional sobre Envelliment Reeixit i Entrenament Físic i les Jornades Nacionals de Programes de Prescripció d’Exercici Físic celebrat a València des del 6 al 8 d’abril, organitzats per l’Il·lustre Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i en Ciències de l’Activitat Física i Esport de la Comunitat Valenciana (Colef CV) i la Unitat d’Investigació en Rendiment Físic i Esportiu de la Universitat de València.

Les jornades es van centrar en la divulgació d’una vida sense sedentarisme, subratllant la necessitat de la consolidació i consecució de millors professionals i polítiques d’envelliment d’èxit des de la perspectiva fisicoesportiva. Aquesta visió està en sintonia amb el Pla Municipal de Salut de Xest i per això, la regidora de Sanitat, Mª Ángeles Llorente, va assistir al congrés, al costat de tècniques municipals i professorat del Centre de Formació de Persones Adultes, i va organitzar la participació de Xest en el IAIOS Training Festival, activitat que pretén potenciar i fomentar la participació de persones adultes majors en programes d’entrenament regular, a més de contribuir a la millora del coneixement dels i les professionals que treballen en el sector de l’entrenament de persones majors. 

“En primer lloc vull agrair la participació de totes les persones que es van apuntar per a assistir al IAIOS Training Festival i a les professores del CFPA per la seua implicació i participació. Va ser una activitat molt interessant i des de la regidoria farem arribar la nostra valoració positiva a l’organització, al costat de propostes de millora”, ha declarat la regidora. “D’altra banda, cal destacar l’enriquidores que van ser les experiències que es van compartir en el congrés sobre iniciatives autonòmiques que vinculen salut i exercici físic i que s’estan desenvolupant en diferents comunitats. L’avaluació d’aquestes experiències va posar en valor la importància que les institucions potencien i financen programes centrats en el que es denomina ‘recepta esportiva’, és a dir, que contemplen la prescripció mèdica d’exercici físic, comptant amb professionals de l’entrenament físic, tal com ja s’està fent a Xest, dins del programa Viu Actiu”.

Durant tot el matí es van succeir activitats i tallers en les instal·lacions del pavelló de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de la Facultat de València; per a acabar amb un menjar i, ja a la vesprada, la realització d’un taller pràctic i la celebració d’una festa inclusiva per a persones adultes majors i congressistes.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*