Un milió d’euros en mesures per a afrontar els efectes de la pandèmia a Xest

Post també disponible en: Castellano

Tots els grups polítics amb representació en el Ple de l’Ajuntament han signat el Pla Reactiva Xest, un acord històric de mesures per afrontar els efectes de la pandèmia COVID-19 a la població que va fer realitat dilluns passat, 8 de juny. Durant 2020 es preveu una inversió de prop d’un milió d’euros en aquest pla, sumant fons municipals i subvencions de Generalitat i Diputació.

Els portaveus de tots els grups polítics de la corporació municipal han coincidit a destacar “el caràcter històric i sense precedents a Xest de l’acord” i s’han felicitat “per treballar conjuntament per elaborar un pla en benefici de la ciutadania per contrarestar els efectes de la crisi com més aviat millor”.

El Pla s’ha dividit en quatre grans objectius: aconseguir que Xest estiga lliure de contagis, protegir les persones més vulnerables, promoure l’oci actiu i, finalment, un altre ampli bloc que, sota el títol “Que ningú es quede enrere”, preveu mesures per impulsar l’economia local.

Mesures sanitàries i socials

Més concretament, les mesures per evitar contagis se centren en els àmbits de prevenció, neteja i desinfecció. Entre elles, figuren algunes que ja s’estan realitzant, com la distribució de mascaretes o la neteja exhaustiva dels espais púbics. Properament, s’implantaran altres noves com la recollida diària d’escombraries.

D’altra banda, s’ha previst assegurar la tasca que els serveis socials estan realitzant amb les persones vulnerables, augmentant la dotació de el Servei d’Ajuda a Domicili i reforçant la plantilla quan siga necessari.

Per acostar propostes d’oci actiu a tota la població es programaran activitats culturals, festives, esportives i juvenils, adaptades a les mesures que la normativa prevegi en cada moment, per minimitzar el risc de contagis. De moment ja s’ha posat en marxa una àmplia agenda cultural d’estiu amb cinema i espectacles i s’ha organitzat l’escola d’estiu que tindrà lloc durant tot el mes de juliol.

Mesures per impulsar l’economia

Aquest conjunt de mesures persegueix fomentar de l’ocupació, impulsar el comerç local i dinamitzar l’economia a través de contractacions.

En aquesta línia, l’Ajuntament preveu crear llocs de treball obrint una nova borsa d’ocupació temporal per reforçar els serveis, ampliant la borsa d’emergència social i contractant a becaris. També es va a invertir en formació dins de el Pla d’Ocupació municipal, es van a redoblar esforços per signar convenis amb les empreses de l’entorn i es prioritzarà la contractació de professionals de Xest per a la realització de les obres.

Properament es publicaran les bases d’unes noves ajudes dirigides a les empreses per alleujar la situació de tots aquells negocis que hagen hagut de tancar durant l’estat d’alarma o que hagen vist reduïts els seus ingressos substancialment.

Els 41 punts que componen el Pla es poden consultar al web municipal, cheste.es.
Segons es vagen implantant les noves mesures, l’Ajuntament anirà informant a la població sobre la inversió, tramitació i altres detalls, així com de l’seguiment de les mateixes.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*