Un projecte pioner de l’Hospital de Manises permet a les persones cegues conèixer al seu futur bebé

Ricardo Trujillo, gerente del Hospital de Manises, José Manuel Pichel Jallas, Delegado Territorial de la ONCE en la C.V y Rebeca Henche, mamá con visibilidad reducida embarazada de 18 semanas.
Ricardo Trujillo, gerente del Hospital de Manises, José Manuel Pichel Jallas, Delegado Territorial de la ONCE en la C.V y Rebeca Henche, mamá con visibilidad reducida embarazada de 18 semanas.

Post també disponible en: Castellano

Ricardo Trujillo, gerente del Hospital de Manises, José Manuel Pichel Jallas, Delegado Territorial de la ONCE en la C.V y Rebeca Henche, mamá con visibilidad reducida embarazada de 18 semanas.
Ricardo Trujillo, gerent de l’Hospital de Manises, José Manuel Pitxell Jallas, Delegat Territorial de l’ONZE en la C.V i Rebeca Henche, mamà amb visibilitat reduïda embarassada de 18 setmanes.

L’Hospital de Manises i l’ONZE firmen un acord per a ajudar les persones afiliades a esta institució a conéixer el seu futur fill per mitjà del tacte

Mi Bebé 3D s’imprimix amb tecnologia 3D a partir de l’ecografia de la setmana 32 per a reproduir amb fidelitat el rostre o les extremitats

El vincle entre una mare i el seu bebé és possiblement una de les unions més fortes que puga haver-hi. Les noves tecnologies han permés visualitzar imatges del fetus molt pròximes a la realitat, oferint una primera trobada cara a cara amb el que serà el xiquet de bolquers. L’Hospital de Manises ha donat un pas més amb un nou servici perquè les persones amb poca resta visual o cegues puguen sentir les faccions o tocar el rostre del futur bebé a través del sentit del tacte.

Mi Bebé 3D és una figura que es realitza a partir de l’ecografia 3D de la setmana 32 on es pot reproduir amb fidelitat el rostre o les extremitats, en el cas que la posició del fetus no ho permeta, ja que s’obté una imatge nítida del fetus en color. Amb esta ecografia i a través d’un sistema d’impressores 3D amb una tecnologia desenrotllada per Valida Innovation es trau una mini escultura del futur bebé que reproduïx els seus trets.

En este marc, el Departament de Salut de Manises ha firmat un conveni de col·laboració amb l’ONZE perquè les afiliades a esta institució tinguen de forma gratuïta Mi bebé 3D. El gerent de l’Hospital de Manises, el Dr. Ricardo Trujillo, destaca que “desde el centre hospitalari estem fomentant la humanització en tots els àmbits a fi de fer l’experiència dels persones més pròxima i participativa amb l’àmbit sanitari, i, en este cas, amb un col·lectiu amb necessitats específiques per a facilitar-los que puguen conéixer el seu futur fill per mitjà del tacte”.

Un momento de impresión de 3D de uno de los bebés.
Un moment d’impressió de 3D d’un dels bebés.

Per la seua banda, José Manuel Pitxell Jallas, Delegat Territorial de l’ONZE en la C.V., assenyala que “para uns pares cegos el moment de tocar al seu futur beu és com tindre el món en les seues mans, esta iniciativa se suma a què l’ONZE ha creat recentment en els seus centres las Tiflotecas”. Es tracta d’un nou concepte d’espais, que permeten a les persones cegues l’accés a la biblioteca del segle XXI, i que són llocs d’intercanvi cultural i d’accés a material en relleu, 3D i altres recursos, que afavorixen els seus aspectes culturals bàsics, combinant el braille amb les noves tecnologies.

“Amb aquesta iniciativa les persones cegues o amb poc resta visual podran sentir les mateixes emocions que qualsevol mare o pare sent en veure una ecografia i tenir la primera imatge del seu fill. A través del tacte, aquestes persones podran acostar-se a seu fill i fer-se una imatge mental del mateix “, explica Fernando Gil Raga, cap de servei de Ginecologia de l’Hospital de Manises, qui afegeix que” el principal valor de Mi Bebé 3D és emocional ja que permet als futurs pares o familiars intuir els trets del seu nadó amb una creació realista basada en l’ecografia en 3D de la setmana 32”.

Gil Raga destaca que a l’Hospital de Manises “apostem decididament pel protagonisme de la mare, afavorint el part humanitzat i oferint els millors serveis perquè està experiència a més de inoblidable, sigui còmoda i pugui gaudir-segons els seus desitjos, sempre que clínicament sigui factible “. En aquesta línia, Mi Bebé 3D afavoreix que persones cegues o amb deficiència visual greu, puguin sentir una de les parts més esperades per les mares durant el període de gestació com és conèixer al nadó a través de les ecografies.

Grupo de responsables del Hospital de Manises y la ONCE durante la presentación del proyecto.
Grup de responsables de l’Hospital de Manises i l’ONCE durant la presentació del projecte.

En els deu anys des de l’obertura del Departament de Salut de Manises s’ha atès prop de 14.500 naixements, sent un referent en aquesta àrea amb l’aposta pel part natural i la primera Casa de Parts integrada en un hospital públic de la Comunitat Valenciana, la introducció de la walking epidural, cesària humanitzada, el programa pell amb pell, la cesària acompanyada, les classes de pilates per embarassades o la instal·lació de banyeres en totes les habitacions de maternitat.

10 aniversari de l’Hospital de Manises

Des de l’obertura a l’abril de 2009 de l’Hospital de Manises ens hem convertit en una referència de l’atenció sanitària de la Comunitat Valenciana per a oferir un servei d’excel·lència, humà, proper al pacient i innovador. El Departament de Salut de Manises dóna cobertura i assistència sanitària, tant ambulatòria com domiciliària a través de l’hospital, els centres de salut, consultoris locals, centres d’especialitats i Hospital de Crònics situat a Mislata, a més de 193.000 persones de 14 localitats. En aquest període de temps l’Hospital ha consolidat un equip de més de 1.500 professionals centrats en l’assistència de qualitat al pacient i uns excel·lents indicadors en excel·lència i temps d’espera en consultes i temps d’espera.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*