Utiel celebra la I Trobada Intercultural en el Dia Internacional de l’Migrant

Post també disponible en: Castellano

Aquest dimecres, 18 de desembre, se celebra el Dia Internacional de l’Migrant i Utiel se suma a aquesta commemoració amb la celebració de la I Trobada Intercultural sobre persones migrants.

Una jornada lúdica i educativa adreçada a alumnes i alumnes d’educació primària que ha estat organitzada per l’oficina d’assistència a les persones migrades (PANGEA) i el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Utiel.

A partir de les 17:30 a la Sala Polivalent de la Casa de Cultura, els alumnes i les alumnes coneixeran de primera mà les diferents cultures i costums de la població migrant resident a Utiel.
Els nens i nenes confeccionaran manualitats solidàries i inclusives com el atrapasomnis de el món i el puzle sobre els mitjans de desplaçaments que es fan servir en les migracions.

Els participants coneixeran les característiques i singularitats dels diferents països de el món a través de el joc “Mapamundi” i visualitzaran la diversitat cultural i les diferents formes de convivència intercultural que actualment hi ha a Utiel a través d’una original proposta lúdica anomenada “El plat cultural” .

Durant el desenvolupament de la jornada, els nens tindran l’oportunitat de participar al taller de demostració i elaboració de trenes africanes i en el sorteig especial de jocs i joguines.

Una trobada intercultural que neix aquest any a Utiel amb l’objectiu de fomentar la integració social i el respecte a la diversitat en una societat multicultural com la nostra.

En l’actualitat, Utiel compta amb una població de 829 migrants procedents de 44 països, sent Romania (449), Algèria (58) i Colòmbia (48) les tres principals nacions d’origen. Pangea ofereix serveis d’assistència i assessorament a estrangers residents a Utiel i en altres municipis integrants de la Mancomunitat de l’Interior Terra de el Vi.

El Dia Internacional de l’Migrant va ser proclamat per l’Assemblea General de l’ONU l’any 2000. Sota el lema “Nosaltres junts” aquest any la celebració se centra en les diverses històries de cohesió social que viuen dia a dia cada un dels 272 milions de migrants que comencen una nova vida i construeixen noves comunitats en cada racó de món, com és el cas d’Utiel.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*