Vesprada de rescats dels bombers en indrets rurals de la comarca de Els Serrans

Post també disponible en: Castellano

Els efectius del Consorci de Bombers de València van realitzar este diumenge dos rescats en indrets rurals de la comarca de Els Serrans en sols unes hores de diferència, als termes municipals de Benagéber i Chulilla. 

En el cas de Benagéber, es va rebre l’avís al voltant de les 15 h, on s’advertia que un home s’hi havia lesionat al muscle mentre feia barranquisme al barranc Palomarejo i necessitava assistència. El Consorci hi va mobilitzar a la zona al sergent de Requena, els bombers voluntaris de Sinarcas, i el Grup de Rescat GERA. Els efectius del Consorci hi van haver de treure l’home a peu i nadant des de la cua del barranc, fins a arribar un lloc on hi podia maniobrar l’helicòpter de rescat de la Generalitat. Una vegada allí, va ser evacuat via aèria pels bombers del GERA i l’helicòpter, traslladant-lo fins on l’esperaven els mitjans sanitaris.

Un poc més tard, a les 17:40 h, es va rebre un nou avís, després que una jove es lesionara en l’esquena en llançar-se a l’aigua al Charco Azul de Chulilla, des d’una altura d’uns 10 m. Fins allí el Consorci hi va mobilitzar al sergent de Paterna, bombers de L’Eliana, el Grup de Rescat GERA, coordinador forestal, bombers forestals de la GVA-Sgise, i helicòpter de rescat de Generalitat. Una vegada rescatada, va ser evacuada via aèria amb bombers del GERA i helicòpter de rescat, i traslladada també fins als mitjans sanitaris. 

D’altra banda, es dóna la circumstància que la persona lesionada era una jove francesa que estudia a València, per la qual cosa el sergent de bombers de Paterna hi va actuar com a traductor durant les tasques de rescat i en l’arribada a l’hospital. Cal destacar que també l’alcalde de Chulilla es va personar al lloc del rescat per col·laborar en la situació i ajudar a traslladar als acompanyants de la jove que es trobaven en esta zona turística de la localitat. 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*