Xest celebra un ple extraordinari per a informar de les competències i retribucions del nou equip de govern

Post també disponible en: Castellano

Ahir, 17 de juliol, el Ple va celebrar una sessió extraordinària en la qual va donar comptes sobre la periodicitat dels plens en l’actual legislatura, la formació de les comissions permanents, el nomenament de les i els representants de la corporació en els òrgans col·legiats, els nomenaments de tinents d’alcalde, membres de la Junta de govern local, presidents de les comissions informatives i delegacions d’alcaldia, i finalment, de la dedicació i assignacions del recentment format equip de govern. Abans de donar principi la sessió Enrique Peinado Ibáñez va fer el seu jurament i la presa de possessió del seu càrrec com a regidor de l’oposició, per part del Partit Popular, ja que no va poder assistir per motius personals al ple d’investidura.

Periodicitat dels plens
Els plens ordinaris d’aquesta legislatura es convocaran els últims dimecres de cada mes a les 19.30 en el saló de plens de l’Ajuntament, exceptuant els mesos de març, agost i desembre.

Comissions informatives
Les comissions informatives permanents, de les quals formen part tots els grups polítics amb representació en el ple, són: Hisenda, Comptes, Educació, Benestar social, Cultura i Sanitat, presidida per la regidora Mª Ángeles Llorente; Personal, Policia i Transparència, presidida per Rosalina Zanón Ferrando; Festes, Igualtat, Participació ciutadana, Esports, Persones majors, Joventut, Comerç i Turisme, presidida per Brenda Jiménez Corrales, i Urbanisme, Medi Ambient, Agricultura, Parcs i jardins, Protecció animal, Serveis, Manteniment vies públiques, Enllumenat, Residus sòlids urbans i Edificis públics, presidida per José Morell. A més s’han creat tres comissions de coordinació de la gestió municipal en les àrees d’Educació, Esports, Sanitat, Joventut i Festes; Urbanisme, Agricultura, Hisenda i Personal, i Manteniment, Serveis i Residus sòlids urbans.

Representació en òrgans col·legiats
En la Mancomunitat la representant de l’Ajuntament serà Brenda Jiménez Corrales, en el Consorci provincial de bombers, Óscar Galdón Soriano; en el Consell Agrari, Adrián Tarín Gallardo; en el Consorci València Interior i en la Xarxa de Municipis Valencians Cap a la Sostenibilitat, David Pujals; en l’Agència de Seguretat i Emergències, Óscar Galdón Soriano, en el Consell territorial d’immobiliària, Mª Ángeles Llorente Cortés, i en la EMSHI José Morell. 

Tinents d’Alcalde
Els i les corporatius que substituiran a l’alcalde en cas de necessitat són, per ordre, Mª Ángeles Llorente Cortés, com a primera tinenta alcalde, seguida Brenda Jiménez Corrales, Rosalina Zanón Ferrando i David Pujals Picher.

Dedicació i assignacions
En el ple també es va informar de la dedicació i assignacions de les regidores i els regidors de l’equip de govern. L’alcalde, José Morell Roser, amb dedicació al 100% tindrà una retribució anual de 51.878 euros bruts. La regidora Mª Ángeles Llorente Cortés, també amb dedicació exclusiva, cobrarà 51.828 euros anuals bruts. Respecte als i les edils amb dedicació parcial, Brenda Jiménez Corrales, Rosalina Zanón Ferrando i David Pujals Picher, tindran unes retribucions de 34.678 euros anuals bruts, corresponents a una jornada del 66,84%, però amb una dedicació del 90%. Finalment, Óscar Galdón Soriano rebrà 13.300 euros bruts anuals, corresponents a una jornada del 25%, però amb una dedicació del 30%, segons va exposar la regidora d’Hisenda, Mª Ángeles Llorente. El regidor sense assignació Adrián Tarín Gallardo rebrà 450 euros per assistència a les reunions dels òrgans col·legiats.

Els corporatius cobraran 75 euros per assistència a cada ple ordinari, 50 euros per ple extraordinari i 50 euros per comissió informativa.

Competències per regidories
L’alcalde, Jose Morell Roser, tindrà les competències d’Urbanisme, Desenvolupament econòmic i Fons europeus. Brenda Jiménez Corrales s’ocuparà de les regidories de Turisme, Comerç, Atenció a la ciutadania, Persones Majors i TICS i Igualtat i diversitat LGTBIQA+; Rosalina Zanón Ferrando, de Personal, Serveis interns, Participació ciutadana i Transparència; Adrián Tarín Gallardo, d’Esports i Agricultura; Óscar Galdón Soriano, de Policia, Festes i Joventut. Mª Ángeles Llorente Cortés, de Cultura, Educació, Sanitat, Serveis Socials i Hisenda, i David Pujals Picher, de Parcs i Jardins, Medi Ambient, Protecció Animal i Manteniment, Vies públiques, Enllumenat, Residus sòlids urbans i Manteniment d’edificis.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*