Xest “dona la cara” contra la violència de gènere

Post també disponible en: Castellano

Este matí ha tingut lloc la lectura d’un manifest i un minut de silenci amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

Desenes de veïns i veïnes de Cheste s’han congregat en la plaça Doctor Cajal este matí per a manifestar el seu suport a la lluita contra la violència masclista, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, hui 25 de novembre.

El regidor d’Igualtat, Raúl Mota, en representació de l’Ajuntament, ha llegit un manifest en el qual s’han destacat les alarmants xifres de dones assassinades el 2020. “Els maltractaments i les agressions sexuals es van multiplicar en el confinament. Centenars de dones al nostre país es van veure obligades a conviure amb el seu agressor sense tenir opcions clares ni ajudes suficients per escapar de la seva tortura diària”, ha exposat Mota. “Per donar la volta a totes aquestes injustícies, seguim apostant per l’autogestió i el suport a les dones maltractades, seguim apostant per la deconstrucció de la masculinitat tòxica que enverina el comportament de molts homes, seguim apostant per la co-educació i en valors que respectin la diversitat i la importància de tots els éssers humans”.

Després de la lectura del manifest s’ha dedicat un minut de silenci a la memòria de les víctimes.   

Cheste dona la cara

Aquest acte s’insereix en la campanya “Xest dona la cara”, el lema ha estat present durant la lectura de l’manifest en una lona de gran format instal·lada a la façana de l’Ajuntament. La pancarta inclou, al costat de l’lema, les fotografies realitzades els passats dies 10 i 11 de novembre a les persones que van posar al photocall instal·lat a l’avinguda Castella per mostrar el seu suport contra la violència masclista.

Dins de la campanya també s’ha programat l’obra de teatre Els nits de Salustiana, que tindrà lloc dissabte que ve, 28 de novembre, a les 19 hores en el teatre Liceu.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*