L’Ajuntament d’Alboraig commemora el Dia internacional contra la violència de gènere

Post també disponible en: Castellano

Al llarg de la setmana els carrers del municipi s’omplirà de missatges de visibilización de la lluita contra la violència de gènere.

Les accions estan finançades pel Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere.

L’Ajuntament d’Alborache, a través de la Regidoria d’Igualtat, posa en marxa diverses accions de sensibilització i visibilització amb motiu de l’25 de Novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. L’objectiu d’aquestes accions és sensibilitzar sobre l’existència de la violència contra les dones al nostre país, i la necessitat de lluitar activament contra aquest greu problema social.

Per donar aquest necessària visibilització a la lluita contra la violència de gènere l’Ajuntament ha retolat la via pública davant dels edificis municipals i zones de pas freqüent al municipi incloent, a més, el telèfon 016. Aquest número és gratuït i no deixa rastre en les factures, tot i que cal eliminar manualment de les trucades freqüents.

També s’han vinilat algunes zones del municipi explicant què és l’iceberg i l’escala de la violència masclista, una representació gràfica dels diferents tipus de violència, des de la física a altres més subtils, de caràcter més simbòlic i estructural, que es manifesten en tota la societat.

Amb l’iceberg de la violència masclista i l’escala de la violència com a idea de fons, el col·legi també realitzarà al llarg de la setmana accions de sensibilització amb els xiquets i xiquetes. Una d’elles ha estat abordar pràctiques com el ciberbullying, sexting, sextorsió, grooming, seguretat i privacitat, per explicar als xiquets, xiquetes i joves com participar de forma activa, positiva i saludable a la Xarxa. Per a aquests temes s’ha comptat amb el projecte Pantalles amigues, una iniciativa que té com a objectiu la promoció de l’ús segur i saludable d’Internet i altres tecnologies, així com el foment de la ciutadania digital responsable en la infància i l’adolescència. D’aquesta manera, es pretén capacitar xiquets, piquetes i adolescents per desenvolupar-se de manera autònoma a Internet, donant-los habilitats i competències digitals.

A més, la professora de música ha treballat amb tot l’alumnat, des d’infantil a sisè, amb la cançó La porta violeta, de la cantant Rozalén, incorporant llengua de signes en la interpretació.

Finalment, per manifestar el suport del municipi a la lluita contra la violència de gènere, les llums de l’Ajuntament són morades durant tota la setmana.

El regidor d’Igualtat, Vicente Darder, ha explicat que “tot i que aquest any no és possible fer activitats amb moltes persones, des de l’Ajuntament volem manifestar la importància de visibilitzar un problema que continua a dia de hui, dient a les víctimes que no estan soles , que hi ha recursos al seu abast, i que compten amb el suport de les institucions, com l’Ajuntament d’Alborache”.

Dades d’interès

Les dades revelen que des de 2003 fins el 25 de març de 2019 han estat assassinades 988 dones a mans de les seues parelles i / o exparelles; des de l’any 2013 han estat assassinats 27 xiquets/es menors d’edat, i un total de 241 han quedat orfes/es.

D’altra banda, es produeixen una mica més de 166.000 denúncies anuals i hi ha més de 20.000 persones jutjades, així com gairebé 40.000 ordres de protecció incoades a l’any, o 8018 victimitzacions de dones i xiquets per delictes sexuals en l’any 2017.

Aquestes accions estan finançades pel Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*