Xest proclama a les representants de la seua Junta Local Fallera 2024

Post també disponible en: Castellano

El saló de plens de l’ajuntament va acollir dissabte passat, 21 d’octubre, l’acte d’exaltació de les falleres majors de la Junta Local Fallera de Xest. 

L’esdeveniment va estar conduït per Teo Vallet, vicepresident de la Junta Local, qui va donar la benvinguda a alcalde, Jose Morell, i al regidor de Festes, Óscar Galdón, com a presidents de l’acte. “El que celebrem hui és el comiat de les últimes representants de les falles de la nostra població i la benvinguda al seu relleu. Este acte és una manifestació d’eixa passió amb la qual vivim els fallers i el poder hipnòtic dels quals tanca i obri cada any el final d’un cicle i l’inici d’un altre”, anunciava Vallet.
Després de la seua paraules van ser anomenades les falleres sortints, Candela Llorens Beleña i Marina Lleonart Ocaña, per a passar el testimoni a les seues companyes, Reme Peix Manzano i Marta Huercio Marín, els qui representaran a la Junta Local Fallera de Xest en 2024 com a Fallera Major i Fallera Major Infantil, respectivament. “Les falleres sortints han afrontat el període més llarg en tota la història de les falles de la nostra població com a màximes representants de la seua comissió i de la Junta Local, heu enfrontat amb valentia i disciplina els temps tan convulsos que ens va tocar viure i el vostre compromís amb la festa passarà a la posteritat. A les falleres entrants els vull recordar que ser representant de la Junta Local significa estrényer els llaços d’harmonia i cordialitat entre les dues comissions que la formem i impulsar el millor enteniment a favor del major èxit i prestigi de la nostra festa fallera”, apuntava Vallet.
Abans de celebrar el moment de l’exaltació, les falleres sortints van intervindre per a agrair el suport rebut i dedicar unes paraules a les seues companyes. “Hui posem fi a un dels somnis que qualsevol fallera major de la seua falla té, i és ser fallera major de la junta local del seu poble, perquè és el màxim càrrec. Són molts els records que ens emportem. Donem les gràcies a les nostres famílies i a la comissió fallera per acompanyar-nos durant este any. Reme i Marta, dir-vos que gaudiu dels actes, que és un any molt especial, és un orgull representar al nostre poble i les nostres falles, especialment enguany quan s’ha declarat la nostra cavalcada de San José Bé d’interés turístic”.
Tot seguit es va realitzar la imposició de bandes, amb l’aplaudiment de totes les persones assistents.

“Quan vaig saber que anava ser fallera major infantil vaig sentir que un somni es feia realitat. He tingut un any inoblidable i ara representaré al meu poble i és una gran responsabilitat, em compromet a posar tot de la meua part per a fer-ho tan bé com siga possible. Us convide a acompanyar-me i a gaudir de les festes com només els fallers sabem fer-ho”, manifestava Reme Peix.
En la mateixa línia, Marta Huercio va dedicar unes paraules a deixar patent el seu compromís i la seua il·lusió amb el nou càrrec. “Després de tant de temps torne a ser ací, poder representar al meu poble és tot un honor i alhora una gran a responsabilitat, posaré tot el meu esforç i la meua il·lusió per a deixar a Xest en el millor lloc, el que es mereix”.
L’alcalde, José Morell, va ser l’encarregat de tancar de l’acte amb el seu discurs. “Encara toca recordar-nos un poc de la pandèmia, encara que estiguem en 2023, ja que Candela i Marina van estar en els moments difícils, demostrant una gran capacitat d’adaptació i sabent traure el positiu en un moment tan complicat. Moltes gràcies pel compromís amb les falles del vostre poble”, declarava Morell. “La Junta ens permet participar més i millor en les Falles de València però també ens permet treballar en objectius conjunts entre les dues falles i, enguany, hem de destacar la declaració d’interés turístic de la Cavalcada de San José. Ja fa 80 anys que se celebra, com una il·lusió col·lectiva i amb l’enorme treball de tot un any, fruit de l’esforç de tots els que sou ací. Este reconeixement és un homenatge a tots els fallers que generació rere generació l’han aconseguit, gràcies per posar a Xest en el mapa de les falles amb este treball. A les falleres entrants us dic que estic segur que sereu depositàries de totes esta tradició. Us desitge que l’any siga inoblidable, hem vist que treballant junts s’arriba molt més lluny, així que compte amb vosaltres per a fer grans Les Falles”, finalitzava Morell.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*