Xest registra 78 nous casos de covid-19 durant l’última setmana

Centro de Salud de Cheste.
Centro de Salud de Cheste.

Post també disponible en: Castellano

El Centre de Salut i l’Ajuntament informen que durant l’última setmana s’han produït 78 nous casos de Covid-19 a la població. Aquestes dades suposen una taxa de contagi d’aproximadament 1.500 sobre 100.000, en constant augment.

L’increment de l’contacte social que està tenint lloc durant aquests dies, coincidint amb les festes nadalenques, pot provocar que les xifres de les properes setmanes siguin encara més elevades; per la qual cosa, de nou, es prega a la població la màxima responsabilitat per poder frenar aquesta onada que s’està produint a Xest. Així, s’hauran minimitzar els contactes socials, i en cas de produir-se es faran respectant les limitacions establertes i seguint les recomanacions oficials.

Reunions

Es recorda que a la Comunitat Valenciana les reunions sociofamiliars estan limitades a 6 persones i que en elles no s’han de superar els dos grups de convivència. En aquest sentit, els experts de Salut Pública de la Generalitat Valenciana han elaborat una llista de recomanacions per als àpats: prioritzar espais a l’aire lliure o, si no obrir finestres i portes per assegurar la màxima ventilació; deixar una cadira buida entre els i les comensals i evitar seure enfrontats per assegurar la distància de dos metres; rentar-se les mans a l’entrar a el punt de celebració, així com abans i després del menjar; identificar gots i coberts, no compartir plats i que sigui una única persona la que serveixi a taula; no brindar i, finalment, fer servir la mascareta sempre que no s’estigui menjant o bevent.

El toc de queda establert a la Comunitat és des de les 23:00 fins a les 6:00, exceptuant el 31 de desembre, que s’allargarà fins a les 24:00 únicament per permetre el retorn a domicili.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*