Xest reprén l’activitat cultural davant del descens de contagis en la població

Post també disponible en: Castellano

Després de valorar la disminució dels contagis per Covid-19 a Xest, des de la regidoria de Cultura s’ha decidit reprendre la programació cultural i ja s’han preparat activitats per a febrer, març i abril.

“El Decret de Consell de gener no prohibia les activitats culturals, per no considerar-les font de contagis. De fet, en tota la Comunitat Valenciana els cinemes, teatres i la resta d’activitats culturals han seguit realitzant-se amb aforaments reduïts i les mesures de seguretat pertinents, tal com recomana Conselleria “, ha explicat la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente. “No obstant això, quan va acabar el confinament de Xest, vam decidir no reprendre les activitats fins que la corba de contagis disminuís considerablement i la tendència fos de baixada continuada. Aquestes circumstàncies es donen ara i, per això, hem decidit reprendre la programació en la nostra localitat amb les màximes precaucions, sent susceptible d’interrompre o canviar-se en funció de la situació sanitària “.

Les mesures de seguretat de teatre Liceu seguiran aplicant-se de forma exhaustiva, controlant l’ús permanent de màscares, les distàncies de seguretat i la desinfecció de mans, així com prenent la temperatura corporal de les persones assistents a l’entrada. La ventilació serà permanent durant els espectacles i es prestarà especial atenció per evitar grups de persones en les entrades i sortides. El recinte serà desinfectat minuciosament abans i després de cada acte.

“Tots els estudis clínics realitzats demostren que la cultura és font de salut, a més de ser una font d’educació i formació bàsica per al desenvolupament de la intel·ligència i la capacitat creativa i crítica. Estem passant per una etapa molt difícil i considerem que tenir una oferta cultural a la població aporta més seguretat i beneficis que desplaçar-se a València o als centres comercials de la perifèria. Per tot això, convidem a la població a participar en els actes programats, esperant que els facin passar bons moments “, ha manifestat Llorente.

El programa arrencarà dissabte que ve, 20 de febrer, amb el concert Cor de dons i piano, a càrrec de el Cor de la Generalitat, a les 19 hores al teatre Liceu. La venda anticipada d’entrades estarà disponible, com és habitual, als quioscos de la localitat i al web www.agendacheste.com.

Així, tots els caps de setmana se succeiran activitats teatrals, musicals o cinematogràfiques al teatre Liceu.

Programació completa

L’agenda es buzoneará aquesta setmana en els domicilis de la localitat i ja està disponible en format digital la web municipal. A més, totes les activitats es publicitaran a la secció d’esdeveniments de la pàgina de Facebook de l’Ajuntament ia l’apartat d’agenda de l’app d’informació municipal bandos.es.

També s’informarà de la programació al canal Xest Cultural, de l’aplicació Telegram. Les persones interessades a subscriure i rebre contingut cultural local, poden fer-ho de forma gratuïta unint-se a l’canal.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*