Ximo Puig fa lliurament de les distincions al Mèrit de Protecció Civil

Post també disponible en: Castellano

El president de la Generalitat ha lliurat, juntament amb la consellera de Justícia, les distincions al Mèrit de Protecció Civil, on ha avançat que els equips de desplegament ràpid, que van ser utilitzats com a hospital de campanya durant la pandèmia, eixiran aquest divendres cap a Turquia

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit l’acte de lliurament de les distincions al Mèrit de Protecció Civil, amb motiu del Dia Internacional de la Protecció Civil, que s’ha celebrat en el Palau de la Generalitat, i al qual també ha assistit la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

Durant la seua intervenció, Ximo Puig ha anunciat que la Comunitat Valenciana enviarà aquest divendres a Turquia 10 unitats de refugi per a reforçar la tasca de reconstrucció i ajuda en la zona afectada pel terratrémol i ha destacat que els equips de desplegament ràpid que s’enviaran aquest divendres a Turquia van ser utilitzats com a hospital de campanya durant la pandèmia, i ara contribuiran a la tasca de “reconstrucció i ajuda als milers de persones que s’han quedat sense habitatge”.

Vocació col·lectiva

La Generalitat concedeix les distincions al Mèrit de Protecció Civil a les persones naturals o jurídiques, públiques i privades, que destaquen per les seues actuacions en la protecció, tant en l’àmbit preventiu com en l’operatiu, de persones, béns i del medi ambient.

En aquest sentit, el president ha subratllat que “hui reconeixem el mèrit personal que encarna la vocació col·lectiva”, en al·lusió a tasca de les 160 agrupacions i associacions de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana, els 3.120 voluntaris, l’associació Psicoemergències i Avamet.

Ximo Puig, a més, ha recordat que la Comunitat Valenciana compta en l’actualitat amb “una divisió sòlida dedicada a preservar la vida humana” formada pel Centre de Coordinació d’Emergències, els consorcis de Bombers i Forestals, el 112 CV, els sanitaris i tècnics, i els cossos de voluntaris de Protecció Civil. 

Distincions

Les distincions de reconeixement han sigut per a les agrupacions locals de voluntaris i voluntàries de Protecció Civil-ALVPC de Nàquera, Sagunt, Mislata i Xulilla. També han rebut el reconeixement d’honor les agrupacions locals de voluntaris i voluntàries de Protecció Civil-ALVPC de Villena, Torrent, Montcada, la Vila Joiosa, València, Petrer, Xàbia i Vila-real.

A més, s’han lliurat les distincions individuals als operadors de Comunicacions AVSRE, labor desenvolupada durant mes de quatre dècades: Enrique Villora, Emilio Fernando Gracia i Enrique González; i a l’oficial del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant, César Alcaraz.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*