Xiva gaudeix de la música en diversos esdeveniments durant el cap de setmana

Post també disponible en: Castellano

A primera hora de la vesprada del dissabte, 30 de setembre, els alumnes de l’Escola de Música i Dansa “García Navarro” de la Societat Musical “L’Artística de Xiva”, al costat de professors, directius, pares i familiars que ho van desitjar, es van desplaçar a la pròxima localitat d’Iàtova, on es va celebrar la XXI Trobada Comarcal d’Escoles de Música “Foia de Bunyol-Xiva”. Aquestes trobades que cada any es realitzen en una població diferent formen part de la Campanya d’Activitats Comarcals de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i reuneix els alumnes de les 12 escoles de música que existeixen en aquesta comarca on un dels aspectes que més la identifiquen és la música. En aquest any els alumnes van realitzar cercaviles musicals per tota la població, convivències, jocs, etc., i els professors i directius van intercanviar opinions sobre temes i problemàtica de les escoles de música. Els Banda Juvenil de l’Escola García Navarro de Xiva, sota la direcció de Quique Subiela, va interpretar durant la cercavila: Pepe Antón, del compositor Antonio Carrillos; Del Cantó al portell, d’Abel Moreno i Educands de Benejuzar, de José Aparicio. Es va tancar l’acte amb la interpretant conjuntament de València, de José Padilla, i un sopar de germanor. 

Així mateix a les 20.00 hores es va donar un audició a la sala de concerts de la Casa de la Música a Xiva, amb la participació de l’Orquestra del Centre Musical Paternense i l’Orquestra de Corda “Maestro García Navarro” de la Soc. M. “L’Artística de Xiva, emmarcat dins de la XX Campanya de Concert D’intercanvis Musicals de la Generalitat Valenciana i el Institut Valenciá de Cultura.

En la primera part l’Orquestra del CM Paternense va interpretar, sota la batuta del seu director Edgar Carrión Llorens, Abdelazer suite, d’Henry Puncell; La ruta de Numància, de Joan Alfarán; Pavana per a una Infanta Difunta, de M. Ravel i L’Arlessien, de G. Bizet. 

En la segona part l’Orquestra de Corda “Maestro García Navarro”, sota la direcció de Gonzalo Alarcón Burriel, va interpretar: Errant festiu per a orquestra de corda, de J. Sivelius; Pavane pour uneix Infant Défunte, de M. Ravel i Simfonia núm. 8 “Inacabada” D-759 I mvto, de F. Schubert

L’endemà, 1 d’octubre, a les 12,00 hores es va oferir un altre recital musical a la Sala de Concert de la Casa de la Música de Xiva. En aquesta ocasió pel Cor del Centre Instructiu Musical Benimaclet i la Coral Verge del Castell de la S. M. L’Artística de Xiva, també acollit a la XX Campanya de Concert D’intercanvis Musicals de la Generalitat Valenciana i el Institut Valenciá de Cultura.

Va arrancar el concert el Cor del CIM Benimaclet que va interpretar, dirigits per Julieta Viñas Arjona, Cinema Paradiso, de E. Morricone; Recorda’m de K. Ardenson i R. López; Candilejas de C. Chaplin; L’oboé de Gabriel, de E. Morricone; As estafe goes by, d’H. Huppeld; Somewhere over the rainbow, d’H. Arlen i Amèrica, de L. Bernstein. Finalitzada la seua actuació el cor va rebre una placa de record de mans del President de la Societat Musical L’Artística de Xiva.

En la segona part la coral amfitriona sota la batuta de la seua director J. David Obrer i amb l’acompanyament al piano de Cristóbal Ibáñez Alcanyís va oferir el següent programa: Besa’m molt, de C. Velázquez; Cantares de J. M. Serrat; Enamorat del teu, de E. Presley; City of stars de J. Hurwitz i Suite estiuenca, de J. Bernardo.

Amb tots aquests concerts, la Societat Musical de Xiva tanca un mes que ha estat replet d’actes musicals, oferits per totes les seues seccions, Banda Simfònica, Coral, Orquestra de Corda, etc. que han ascendit a més dotze, entre concerts (a Xiva i en altres poblacions) i actes musicals en les festes patronals.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*