Ximo Puig anuncia que podran realitzar-se reunions de dos nuclis de convivència a les cases i de fins a sis persones en espais públics

Post també disponible en: Castellano

Es flexibilitzen també les condicions per a realitzar visites en les residències de persones majors immunitzades

Les taules de bars i restaurants també podran ser de fins a sis persones i la pràctica d’activitats esportives es podrà realitzar en grups de fins a sis

Les noves mesures entraran en vigor aquest dilluns, 12 d’abril, i estaran vigents fins al diumenge, 25 d’abril

Es prorroga durant 15 dies més la resta de restriccions, entre elles el tancament perimetral de la Comunitat i la limitació de la mobilitat nocturna entre les 22.00 i les 6.00 hores

El president de la Generalitat ha presidit la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19

D’aquesta manera, en l’àmbit privat, és a dir, dins de les cases, es permetrà la reunió de dos grups de convivents. A més, en l’àmbit públic, s’amplia de 4 a 6 el nombre màxim de persones que es podran reunir. Això implica que les taules de bars i restaurants també podran ser de fins a sis persones i que la pràctica d’activitats esportives també es podrà realitzar en grups de fins a sis.

A més, s’introduiran noves mesures parar facilitar les visites a les residències de persones majors, amb l’objectiu d’adaptar-se a la situació actual, amb la immunització del 100% de residents i de la pràctica totalitat de professionals sociosanitaris, i la vacunació també d’al voltant del 95% de majors de 80 anys.

Així ho ha indicat el president de la Generalitat en una compareixença davant els mitjans de comunicació, acompanyat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, en la qual s’han analitzat aquestes actuacions.

Les noves mesures entraran en vigor aquest dilluns, 12 d’abril, i estaran vigents fins al diumenge, 25 d’abril.

Prudència “màxima”

El president ha assenyalat que, des de la perspectiva de “prudència màxima” i de consolidació de l’estabilitat sanitària, s’ha acordat prorrogar la resta de mesures en vigor durant altres 15 dies, entre elles el tancament perimetral de la Comunitat i la limitació de la mobilitat nocturna entre les 22.00 i les 6.00 hores.

“Si les dades actuals es consoliden, podrem avançar en la flexibilització” de mesures actualment vigents, ha indicat Puig, que ha remarcat que “no hi haurà cap restricció un dia més de l’estrictament necessari”.

El president ha recordat, en aquest context, que el president del Govern, Pedro Sánchez, ha avançat la intenció de no prorrogar l’estat d’alarma, que acaba el 9 de maig, i ha precisat que, si així es concreta, abans que decaiga l’estat d’alarma alçarà el perimetratge autonòmic de la Comunitat Valenciana.

Tal com ha especificat Ximo Puig, el pròxim 22 d’abril es tornarà a reunir la Mesa Interdepartamental i, fins llavors, la consellera de Sanitat anirà mantenint reunions amb els diferents sectors afectats. A més, ha concretat que el 4 de maig es mantindrà una nova reunió d’aquest mateix òrgan, l’última abans de la fi de l’estat d’alarma.

El president ha assenyalat que la Generalitat va establir fa 25 dies “el marc normatiu més cautelós” de les 17 comunitats, i el resultat ha sigut un descens de la circulació del virus a la meitat i la menor presència del SARS-CoV-2 de tota Espanya (5 vegades inferior a la mitjana estatal), unes dades que permeten afirmar que “no hi ha cap país d’Europa amb una incidència menor que la Comunitat Valenciana”.

D’acord amb aquestes dades, aqueixa millora sanitària ha propiciat que s’haja reduït a la meitat el nombre de persones hospitalitzades en tres setmanes i també s’ha manifestat en què, en els últims 23 dies haja mort, la tercera part de persones que en els 23 dies anteriors.

“En només dos dies de febrer perdíem a més valencians que en aquestes 3 setmanes”, ha assenyalat el president, que ha agregat que l’objectiu era “salvar vides”, alguna cosa que s’està aconseguint “gràcies a l’esforç, la responsabilitat i el sacrifici” de la ciutadania i al “treball admirable” de la plantilla de professionals de la Sanitat.

Importants avanços en vacunació

“Per fi tenim una situació de control de la pandèmia com no teníem des del principi del passat estiu, i només puc donar les gràcies a la ciutadania, perquè mai havíem fet res tan important tots junts”, ha manifestat Puig, que ha destacat els importants avanços en vacunació, atés que en aquestes tres setmanes s’ha doblegat el número de dosis administrades, fins a aconseguir aquesta setmana el milió de dosis ja posades a la ciutadania valenciana.

Ha al·ludit a més al fet que, en l’actualitat, s’ha arribat a les 18,4 dosis per cada 100 habitants, una posició “millor” que la de països de l’entorn com França, Alemanya o el Canadà, i al fet que la Comunitat és la quarta autonomia amb més proporció de vacunes administrades, el 81%.

En aquest context, ha subratllat que, encara que la previsió sobre l’arribada de vacunes que ha anunciat el Govern és “molt esperançadora”, es necessiten més, “perquè només la vacunació universal farà possible superar la pandèmia.”I la Generalitat -des de la màxima lleialtat-, defensarà aquesta postura allà on siga necessari”, ha puntualitzat Ximo Puig, per a agregar que així ho ha fet en demanar a Brussel·les que les patents no retarden la vacunació.

“Aqueix és l’únic camí: una vacunació segura, eficient, universal i àgil”, un objectiu, el de superar la pandèmia, que s’ha d’aconseguir a través d’una “doble via”, que passa per “accelerar” el procés d’immunització i per actuar amb “màxima prudència” i amb “proporcionalitat”, però sense “presses” ni “precipitacions”, atés que es desconeix l’impacte de les festes de Setmana Santa, ha indicat.

“Per als valencians, el pitjor de la pandèmia ja ha passat, estem eixint del túnel, i veiem molt més que la llum”, ha manifestat també el cap del Consell, qui ha assegurat que l’eixida a la crisi “demana una gestió rigorosa, una unitat social i la màxima sensibilitat amb treballadors, autònoms i empreses afectades”.

En aquest sentit, ha avançat que, dins del Pla Resistir desplegat per la Generalitat, s’estan tramitant els expedients de 68.000 sol·licitants i que s’estima que les ajudes previstes arriben a més del 95%. I també ha concretat que les ajudes a autònoms i autònomes i a empreses gestionades directament per la Generalitat s’estima que es paguen entre aquest mes i el de maig.

En la reunió de la comissió interdepartamental han participat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i els consellers d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*