Ajuntament de Turís i societat cinegètica firmen el conveni per al manteniment de la zona del Xarxanet

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Turís ha firmat un conveni amb la Societat de Caçadors La Cinegètica per tal de regular l’aprofitament de la zona de caça del Xarxanet, que s’inclou dins el coto de caça del poble.

Esta col·laboració permetrà desenvolupar l’activitat cinegètica amb seguretat, alhora que servirà per a què la societat de caçadors continue desenvolupant el manteniment de la zona establit en el Pla Tècnic d’Aprofitament.

Estes activitats es consideren d’interés públic per a la conservació del medi ambient i consisteixen en les sembres per a perdius, el control de la plaga de conills i espècies invasores, com urraques o cotorres, i accions per a facilitar l’accés a menjar i beguda d’animals en èpoques de sequera, entre altres.

Altres efectes positius d’esta llavor són la disminució dels danys a les plantacions agrícoles que origina l’acció dels animals salvatges com el javalí. Un control que suposa un benefici col·lateral tant per a l’agricultura com per a la ramaderia evitant pèrdues econòmiques en este aspecte.

Per a l’alcalde, Eugenio Fortaña, “la caça hui en dia s’ha demostrat com un instrument eficaç tant per a mantenir l’equilibri mediambiental, ja que permet el control poblacional, evita danys a la flora i fauna autòctons per espècies exòtiques invasores i contribueix de manera decisiva a la reactivació de l’economia rural”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*