Alboraig commemora el Dia internacional de l’eliminació de la violència contra la dona amb activitats per a tota la ciutadania

Post també disponible en: Castellano

El 25 de novembre és el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. L’Ajuntament d’Alborache, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha organitzat una sèrie d’actes durant la setmana amb dos objectius: visibilitzar l’existència d’aquest problema en la nostra societat i sensibilitzar sobre la importància de la lluita conjunta i solidària per a erradicar la violència contra les dones.
Precisament, per a visibilitzar l’existència de la violència contra les dones l’Ajuntament ha penjat una pancarta en la façana que serà present durant tota la setmana i ha pintat diversos bancs de violeta, el color que simbolitza aquesta lluita i el seu compromís. 
Les activitats del 25 N a Alborache comencen el dimecres 24 de novembre en el Col·legi Públic Miguel Servet, amb el taller “Creació d’instruments reciclats: cuidem el planeta amb molt de ritme”, a càrrec de Tiakatú Satukamba i a les 12.00 recorrerà el poble una batucada contra la violència de gènere.
El dijous 25 de novembre, a les 18.00 hores, María Francisca Peris Villagrasa, Jutgessa del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Xátiva, amb competència en matèria de violència sobre la dona, ofereix la conferencia “Violència de gènere en l’àmbit judicial i atenció a les víctimes” en la Sala d’actes de l’Ajuntament.
El dissabte 27 de novembre acaben els actes amb el taller El masclisme en la música. Què amaguen les cançons que escoltem?, a càrrec de Tiakatú Satukamba, a les 11.30 hores en el Centre Social (Avinguda de la Música, 68).
Vicente Darder, Regidor d’Igualtat, recorda la necessitat de “continuar visibilitzant el 25 de novembre perquè continua existint la violència contra la dona. Gràcies a l’adhesió d’Alborache a la Xarxa de Municipis Protegits contra la violència de gènere de la província de València tenim recursos per a vetlar per la prevenció, detecció i erradicació de la violència contra les dones al nostre poble. Volem deixar-los clar que és una lluita de tots i totes i que compten amb el nostre suport i el nostre compromís”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*