Alboraig estrena un mural d’art urbà per la igualtat i contra la violència de gènere 

Post també disponible en: Castellano

El mur de les antigues escoles d’Alboraig llueix, des de la setmana passada i coincidint amb els actes commemorativos entorn del 25 de Novembre, un nou mural pintat per la il·lustradora valenciana, Alba García. L’obra té com a objectiu donar visibilitat amb un llenguatge accessible i universal al feminisme i la seua diversitat com a arma contra la violència de genere.

El mural, impulsat per l’Ajuntament gràcies als fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, pretén, a més, generar noves converses i debats entre els habitants del poble per a educar a noves i velles generacions. Per a aconseguir l’objectiu i com ha subrallado l’artista es va buscar “plasmar a través d’un llenguatge en positiu aquesta diversitat tan indispensable”. 
La paleta de color triada és alegre, vibrant i saturada, ja que busca cridar l’atenció, impactar i transmetre energia. Els personatges són dones poderoses, alegres, fortes i decidides; entre elles podem trobar diversitat generacional, d’ètnies, classes, creences religioses, sexualitat, etc. “El que s’ha volgut és arribar a tots els públics i trobar un tipus de llenguatge accessible a totes les edats, ja que el lloc on es troba el mural és una zona de pas per als xiquets que van al col·legi i per a persones adultes i d’avançada edat que ixen a caminar i a descansar al sol. 
En aquest sentit, i com ha relatat García les converses i debats veient el mueral “van començar res més començar a pintar i van resultar molt agradables i enriquidors. Espere que continuen generant-se dia rere dia i que aquest mural servisca com a aportació, per molt xicoteta que siga, a aquest moviment tan necessari i urgent”, ha explicat la il·lustradora.
Finalment, des de l’Ajuntament han assenyalat que “tots els esforços que es facen són pocs per a cridar l’atenció sobre aquesta xacra social”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*