Alboraig organitza una completa setmana d’activitats entorn de la dona

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament d’Alboraig acull -de manera presencial- la Setmana de la Dona amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, el pròxim 8 de març. Per a celebrar-ho, el Consistori té previst un mes replet d’activitats que tenen com a objectiu posar en relleu al paper de la dona, així com commemorar la lluita d’aquestes per la seua participació en la societat i el seu desenvolupament íntegre com a persona, en peus d’igualtat amb l’home.

“Per una igualtat real, que incloga a totes i tots. Des de l’Ajuntament pretenem sensibilitzar i conscienciar; i, sobretot, aconseguir, que entre els veïns i veïnes d’Alboraig desapareguen les desigualtats”, assenyala com un dels objectius d’aquesta setmana el regidor d’Igualtat, Vicente Darder.

Els actes donaran principi el dilluns 7 de març, amb un cinefórum on es projectarà la pel·lícula La directora d’Orquestra, de María Peters. La jornada serà a càrrec de Nubia Forero (agent d’Igualtat i Gènere) en col·laboració amb la Asociació de Cooperació al Desenvolupament Infàncies i Dons del Món. Aquest esdeveniment tindrà lloc en la Sala d’actes de l’Ajuntament. Així, està previst que el dimarts 8 de març s’acudisca a la concentració multitudinària que tindrà lloc a València per motiu del Dia Internacional de la Dona. A ella acudiran autoritats del nostre Ajuntament, així com tots els veïns i veïnes que vulguen formar part de la manifestació convocada sota el lema “Feminisme per a totes!”.

Amb l’objectiu d’aconseguir implicar a tots els veïns de localitat el consistori ha preparat accions partisca tots els nivells; com els tallers dirigits als més xicotets i xicotetes d’Alboraig. El dimecres 9 de març tindran lloc activitats infantils, d’una banda: el contacontes ‘El Cofre de la igualtat’, i per un altre: un scape room titulat: ‘Atrapades en la ciència’ (a les 17:30h a l’Escola Infantil del municipi).

Part del respecte i la igualtat ha de sorgir d’una mateixa, per això l’Ajuntament ha proposat per al dijous 10 de març -juntament amb Alia- un Taller de ‘Autocures i bon tracte’. La Setmana de la Dona de l’Ajuntament d’Alboraig continuarà el diumenge 13 de març, amb un berenar organitzat per l’Associació de les Mestresses de casa de la localitat i la ‘Clownferencia: dona, vida i riure’ impartit per Amaia Prieto Marín en el Bar Paquito. 
Per a concloure les activitats entorn del Dia Internacional de la Dona el dimarts 29 de març, a partir de les 9.30h, tindrà lloc la I Trobada Comarcal: Joves per la Igualtat. Un espai de trobada entre joves de diferents municipis de la Foia de Bunyol Xiva entorn de la cohesió social i igualtat de gènere. A ella acudiran importants personalitats com Dª María Francisca Peris, Jutgessa en matèria de Violència de Gènere, o Eli García, Diputada d’Igualtat de la Diputació de València entre altres personalitats. 
Des de l’Ajuntament d’Alboraig, segons signatura l’alcaldessa Paqui Collado en una columna sobre la celebració del 8M, destaquem que: “Esperança, il·lusió i treball en equip són tres dels aspectes clau que ens portaran a aconseguir aquest projecte comú. I per a això, es necessiten indicis d’esperança de totes les edats, races, àmbits i experiències humanes”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*