Alboraig té pressupost aprovat per a 2022: 1.217.917 euros per a continuar modernitzant infraestructures i serveis

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament d’Alboraig ja ha sufragat el deute de 500.000 euros heretada del govern anterior i presenta uns pressupostos centrats en prestar els serveis municipals amb més qualitat.


L’Ajuntament d’Alboraig ha aprovat els pressupostos de 2022 en el ple ordinari del mes de desembre: 1.217.917 euros per a millorar serveis i infraestructures municipals amb la vista posada en el benestar de la ciutadania, en la sostenibilitat i la transició energètica. Aquest pressupost per a l’any que ve ja està lliure de deutes, després d’haver sufragat els 500. 000 euros de deute en menys de 5 anys, gràcies a l’eficiència en la gestió mantinguda per l’actual equip de govern.

El Partit Popular ha votat en contra, condicionant el seu vot a diversos punts: que es concediren beques a esportistes locals i que s’actuara en dos parcs del municipi.

Per a l’Alcaldessa d’Alboraig, Paqui Collado, “és inconcebible que el Partit Popular vote en contra d’uns pressupostos tan ambiciosos i rellevants centrant-se en peticions que, o bé són ateses per la Generalitat Valenciana, com el cas de les beques, o que ja es realitzaran amb fons propis, com en el cas dels parcs. El pressupost de 2022 que hem aprovat continuarà modernitzant i millorant els serveis i infraestructures municipals, i continuarem treballant per a anar complint els objectius de desenvolupament sostenible”. L’Alcaldessa ha destacat la redacció del Pla Local de Residus enguany, i l’acord per a signar el nou contracte mancomunat per a la recollida de residus al poble al costat de Yátova, gràcies al qual se situarà un cinqué contenidor, el marró destinat a la recollida selectiva de matèria orgànica, aspecte que és obligació legal de la Unió Europea.

El pressupost de 2022 aposta especialment per la promoció turística local, reforçant el suport a la Ruta dels Molins, amb un fort impuls a la transició energètica i la preservació del medi natural, sempre amb la vista posada en els objectius de desenvolupament sostenible; se centra en continuar presentant propostes culturals innovadores i de qualitat i en el foment de l’esport per a totes les edats, millorant les instal·lacions esportives. El pressupost recull també el suport a la Mancomunitat en les accions d’igualtat i en l’àrea de serveis socials, prestant serveis que tenen una repercussió molt important en la ciutadania, mentre es continuen duent a terme les accions i acords previstos en el Pla Urbà Municipal, que s’ha elaborat al llarg de l’any a través d’un procés participatiu.

A més, en 2022 es materialitzarà la creació d’una unitat de prevenció de conductes addictives, buscant el benestar de la joventut, una iniciativa en la qual ja s’està treballant. El pressupost continua contemplant les subvencions al teixit social, a les associacions i col·lectius d’Alborache, secundant i participant en les seues activitats.

Per part seua, el Regidor de Cultura ha donat compte del Festival de Cinema Infantil Pantalla Alborache 2021, celebrat al juliol de 2021. Vicente *Darder ha exposat la repercussió mediàtica i la presència de la marca en festivals de cinema infantil i juvenil d’altres països. A més, ha presentat les xifres econòmiques, en les quals les subvencions i aportacions privades han suposat prop del 80% del cost total del Festival.

Finalment, el ple ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel grup Socialista amb motiu del 25 novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència de Gènere.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*