AVA-Asaja lamenta que es vulga polititzar la tasca altruista que duen a terme els agricultors i ramaders per desinfectar els carrers i frenar el coronavirus

Post també disponible en: Castellano

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), juntament amb les organitzacions professionals agràries, les cooperatives i agricultors de forma particular repartits per tot el territori espanyol estan col·laborant activament amb els ajuntaments i altres entitats públiques per facilitar agricultors que, de forma voluntària i altruista, s’han ofert a fer tasques de desinfecció als carrers per prevenir el Covid-19. Lamentablement, una nota informativa sobre la desinfecció de les vies públiques en els municipis emesa per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) menysprea les tasques dutes a terme per un sector essencial que aquests dies presta també els seus serveis per poder subministrar d’aliments a tota la societat i demostra que no s’ha assabentat que és el sector en el seu conjunt el que porta a terme aquesta acció. Una actuació, que però, ha estat reconeguda i aplaudida en tots els mitjans i canals de comunicació espanyols i europeus com una mostra més de solidaritat per part de tot el sector. Fins i tot són nombrosos els ajuntaments que pertanyen a la FVMP i que sí que estan tenint en compte la implicació de les organitzacions agràries i cooperatives sense discriminar cap entitat de sector, del que es dedueix que la coordinació entre la FVMP i els diferents consistoris no és l’adequada.

Davant d’aquesta publicació, el president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, recorda que “els agricultors constitueixen un sector especialment idoni per complementar aquesta activitat de desinfecció perquè compten amb màquines d’aplicació, amb equips de protecció individual (EPI) i amb la formació necessària “. L’organització critica que es publiqui una nota informativa tan “desafortunada” en un moment de crisi com aquest, a l’considerar-la “insolidària”. Així mateix, contrasta amb la carta d’agraïment que ha remès el president de la Generalitat, Ximo Puig, a les organitzacions agràries i que reconeix el treball que estan fent els agricultors i ramaders aquests dies per assegurar el subministrament d’aliments, a més d’assenyalar que el nostre col·lectiu està demostrant ser un exemple de professionalitat i solidaritat amb la societat. “Una mostra significativa de la diferència de nivell i de forma d’actuar demostrada per la Federació de Municipis i Províncies”, assenyala Aguado. Per la seva banda, l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències també ha traslladat a aquesta organització agrària la petició de coordinar als nostres agricultors voluntaris per intensificar la tasca de desinfecció als carrers.

Malgrat l’actuació de la FVMP, des del sector agrari en tot el seu conjunt no es va a desincentivar la tasca tan positiva que està duent a terme i es mantindrà la responsabilitat solidària en totes aquelles zones en què sigui necessària “per sobre d’aquells que no volen entendre el que està passant a la societat “, apunta Aguado. “Busquem una forma de col·laborar, de sumar i no de restar. Haurien de ser més solidaris i emprar més el diàleg amb tots els representants de el sector agrari. Considerem un menyspreu infantil aquesta forma d’actuar i lamentem que la FVMP no sigui coneixedora de la importància d’aquesta tasca davant d’una emergència sanitària com la que estem vivint. Amb aquesta nota demostren que no estan a l’altura de l’actuació voluntària que està duent-se a terme per part d’agricultors i ramaders a tot Espanya, ja que s’estan posant en marxa equips per col·laborar en la desinfecció dels carrers i els agricultors s’estan oferint lliurement als ajuntaments “, subratlla Aguado.

Aguado afirma també que “totes les organitzacions i cooperatives agràries seguiran col·laborant i oferint-se per desinfectar els carrers i és lamentable que fins en això algunes persones vulguin fer política. Els agricultors i ramaders, no només valencians, sinó al llarg de tot Espanya, estan mostrant una actitud de col·laboració i solidaritat i una entitat com la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha de ser sabedora, ja que des AVA-ASAJA únicament intentem arribar a punts de trobada amb els ajuntaments i els consells agraris per poder fer front a aquesta situació tan dura que és cosa de tots “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*