Cau la contractació en el camp pels baixos preus del raïm i dels vins

Post també disponible en: Castellano

La crisi que travessa el sector productor de raïm per a vi de la comarca Requena-Utiel, està provocant també “una disminució significativa en la contractació de treballadors per a les tasques vitícoles” va afirmar Luis Javier Navarro, vicesecretari de la Unió de Llauradors i viticultor de la comarca. “El cost d’una jornada de treball -va explicar- incloent les cotitzacions, s’eleva a 75 euros, cosa que els viticultors no poden assumir com a conseqüència dels baixos preus que es paguen per el raïm i els vins”.

El dirigent agrari va concretar que “només la poda d’una hectàrea de vinya pot costar més de 300 euros, de manera que, als agricultors no els surten els comptes”.

Luis Javier Navarro, però, va destacar que “enguany hi ha personal suficient per a les tasques agrícoles; però la contractació és escassa “.
Cal recordar que, les cotitzacions dels raïms i dels vins, han caigut més d’un 30% respecte a la campanya anterior, amb l’agreujant que els cellers acumulen grans quantitats de vi sense vendre, davant l’escassa demanda que existeix. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*