Cs lamenta que el Botànic no incloga pressupost per a construir ja un Centre Sanitari Integrat en la Foia

Post també disponible en: Castellano

Llopis: “PSPV, Compromís i Podem demostren no voler comprometre’s amb la comarca perquè porten des de 2016 donant llargues a aquesta infraestructura” 

El diputat de Ciutadans (Cs) en Les Corts, Fernando Llopis, ha lamentat que “el Botànic no incloga una partida pressupostària per a construir de manera immediata un Centre Sanitari Integrat en la Foia de Bunyol-Chiva”. 

“De poc serveix aprovar una Proposició No de Llei (PNL) si no la dotem de pressupost tal com ha demanat Cs en una esmena, que ha sigut rebutjada hui en la Comissió de Sanitat”, ha explicat Llopis, qui ha assegurat que “amb aquesta actitud el Botànic demostra que està interessat, però no compromés amb els valencians que viuen en aquesta comarca”. 

El diputat de la formació taronja ha recordat que “els habitants la Foia de Bunyol-Chiva han de recórrer fins a 35 Km per a acudir al servei d’Especialitats sense que hi haja transport públic per a aquest recorregut”. A més, ha declarat, “hi ha una insuficiència de serveis notable per a les 50.000 persones que allí viuen”. 

Per això, ha esgrimit, “Cs vol una solució ja, que el Botànic complisca la paraula donada, ja que es va acordar l’inici de les obres en aquesta comissió en 2016 i també es va aprovar una esmena de Cs en el mateix sentit”. No obstant això, ha criticat, “PSPV i Compromís van oblidar els acords i no van incloure la partida pressupostària convertint-los així en lletra morta”. 

“Al desembre de 2020, per a quedar bé, els partits del Botànic registren una nova PNL, menys ambiciosa que la que es va aprovar, i tarden mitjà a portar-la a aquesta comissió perquè s’aprove sense cap mena de pressupost que la faça factible”, ha asseverat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*