CSIF adverteix de la saturació i de la precarietat de mitjans que pateix la Unitat d’Hospitalització Domiciliària de la Ribera

Logotipo del sindicat CSI-F.
Logotipo del sindicat CSI-F.

Post també disponible en: Castellano

El sindicat exigeix vehicles amb la dotació adequada per als professionals com els que proporcionen altres departaments

El sindicat CSIF adverteix de la saturació i falta de mitjans que pateix la Unitat d’Hospitalització Domiciliària (UHD) del departament de salut de la Ribera. La central sindical reclama amb urgència una dotació de vehicles que reunisquen les condicions adequades perquè els professionals puguen desplaçar-se amb la finalitat d’atendre els pacients, com ocorre en altres departaments.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que la UHD de la Ribera està conformada per sis metges, 12 efectius d’Infermeria i 1 auxiliar. El sindicat assenyala que encara que la citada dotació de professionals es va configurar per a atendre 75 pacients enllitats en el seu domicili, habitualment cobreix més de 90, amb pics que arriben a aconseguir els 140.
El sindicat explica que per a poder desplaçar-se a les llars dels pacients, aquests professionals han d’utilitzar els seus vehicles privats, amb el risc que comporta, a més de que no estan degudament identificats i en ells han de transportar medicaments i altres productes que poden suposar un risc. La situació s’agreuja perquè en aqueixos mateixos vehicles, fora de la seua jornada laboral, pugen familiars dels professionals, entre ells xiquets.
CSIF continua indicant que les circumstàncies es compliquen davant la falta de places d’aparcament, ja que únicament tenen habilitades sis per a 21 professionals, i a causa del risc d’accident de trànsit, fet que ja ha ocorregut i que comporta “un calvari burocràtic per a poder aconseguir que se’ls abone els danys patits en els seus propis vehicles, alguna cosa que a vegades ni tan sols han aconseguit”.
La central sindical adverteix de la tensió contínua i del perill per a aquests professionals, que ara també porten en els seus propis cotxes personals, per ordre de la Direcció d’Infermeria, a personal en pràctiques que està completant la seua formació.
CSIF reclama amb urgència reforços de personal i vehicles amb les condicions adequades assignats pel departament per a aquests professionals. El sindicat explica, per exemple, en el departament Arnau-Llíria la UHD disposa de 12 vehicles; en el General de València, de 12; en Sant Joan, de 14; i a Gandia, Alcoi i Sagunt, de deu.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*