CSIF alerta que Bunyol es queda hui sense servei de Policia Local durant la nit per falta d’agents i exigeix reforços

Post també disponible en: Castellano

El sindicat CSIF alerta que el municipi de Bunyol es quedarà hui sense servei de Policia Local en el torn de nit per primera vegada en dècades. “La reducció contínua de la plantilla ha provocat aquesta situació, de manera que les persones que viuen a la població no podran comptar amb aquest servei de deu de la nit a sis del matí”. La central sindical avisa que el “problema es reproduirà en les pròximes setmanes” i urgeix a “incrementar el nombre d’efectius policials”.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que els responsables polítics del municipi han rebut “nombrosos informes de la situació des 2016 sense que, fins ara, hagin adoptat mesures i ampliat efectius. El sindicat recalca que, per la seva grandària, Bunyol hauria de comptar amb una plantilla mínima composta per un inspector, dos oficials i 15 agents. no obstant això, disposa únicament d’onze agents, dels quals dos són interins i no poden portar armes ni han de cobrir torn de nit, i un altre realitza les funcions de direcció accidental del lloc “.

CSIF afegeix que la situació s’ha anat “agreujant en els últims tres anys, en no reforçar la plantilla tot i les tres jubilacions que s’han produït i el pas a segona activitat d’altres tres agents. Tampoc ha existit una previsió de contractació de efectius per cobrir els períodes de vacances. Davant d’aquestes circumstàncies, la gran majoria de la plantilla de la Policia Local de Bunyol ha fet un gran sobreesforç per cobrir tots els torns “.

La central sindical explica que les últimes oposicions a Policia Local van ser en 2007, i que el 2011 “l’equip de govern va amortitzar dues places d’agent i la de inspector. Amb tots aquests ingredients i davant la falta de policies, s’ha arribat a la situació que es produirà avui per primera vegada en dècades de no poder cobrir el torn de nit. CSIF demana al govern local que reaccioni amb urgència, incrementi la plantilla i garanteixi la seguretat dels habitants de Bunyol “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*