CSIF avisa que la proposta d’arranjament escolar de Conselleria d’Educació suprimeix unitats en comarques d’interior

Post també disponible en: Castellano

La central sindical reclama a la Generalitat que mantinga les unitats per a evitar la despoblació en zones com Utiel-Requena, La Serranía, La Foia de Bunyol-Xiva o La Vall d’Aiora

El sindicat CSIF demana a Conselleria d’Educació que rectifique la seua proposta inicial d’arranjament escolar per al pròxim curs amb la finalitat d’evitar la supressió que contempla d’unitats d’Educació Infantil i Primària en municipis de comarques d’interior de la província. La central sindical lamenta que aquest tipus de mesures afavoreix la despoblació i elimina places d’escolarització i docents.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que l’arranjament escolar presentat per Conselleria preveu la supressió d’una aula d’infantil en el CEIP La Pau de Casinos; una de primària en el CEIP Vicente Blasco Ibáñez de Xest; una d’infantil en el CEIP Doctor Corachán de Xiva; o una d’infantil en el CRA Valle d’Aiora-Cofrents de Xarafull.

El sindicat continua explicant que la supressió d’unitats també s’estén al CEIP Alfons X de Requena, que perd una d’infantil; igual que el CEIP Fabián y Fuero d’el Villar, mentre que el CEIP Isidro Girant, d’Aiora es queda sense una de primària.

CSIF adverteix del mal que produeixen aquestes mesures en comarques com Utiel-Requena, Foia de Bunyol, Vall d’Aiora o la Serranía, ja que la pèrdua d’unitats educatives aprofundeix en la disminució d’infraestructures per als seus habitants, i en lloc de frenar la despoblació, la incentiva.

La central sindical reclama el manteniment de totes aquestes unitats amb l’objectiu d’animar a noves famílies a instal·lar-se i incrementar la població d’aquestes localitats. A més, adverteix que la supressió d’unitats suposa una pèrdua de qualitat educativa i de llocs de treball docents.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*