El PP de Requena presenta el “Pla Reconstruïm Requena 2023-2027”

Post també disponible en: Castellano

L’equip de populars de Requena liderat per Rocío Cortés presenta el “Pla Reconstruïm Requena 2023-2027” on es plasmen les diverses propostes per a la millora i reactivació de Requena que es posaran en marxa durant el pròxim mandat quadriennal.
Aquest pla s’estructura al voltant de tres eixos fonamentals per al futur desenvolupament de requena, i que són:
1.- Requena, ciutat universitària. El progrés de l’educació agroalimentària mitjançant l’impuls de la primera Universitat del Cava i el Vi de Comunitat Valenciana. 
Requena compta amb l’Estació de Viticultura i Enologia institució centenària pionera en investigació vitivinícola a Espanya, creada en 1911, seu de l’Institut Tecnològic de Viticultura i Enologia. Així mateix, cal destacar l’Escola de Viticultura i Enologia de Requena, creada per la Diputació Provincial de València en 1960. 
Requena mereix anar més lluny, per la qual cosa acollirà el grau universitari d’Enologia, que ja és present en altres comunitats autònomes, i que permetrà als nostres estudiants de la “Enològica” poder continuar els seus estudis a la ciutat i atraure a estudiants de la resta d’Espanya. Al mateix temps, es proposaran nous graus o dobles titulacions, màsters, congressos, etc, i es fomentarà la investigació al voltant del vi i el cava. Per a això, es proposarà a les diferents administracions que l’antic institut d’FP amb quasi 10.000 m² de superfície siga la seu d’aquest nou projecte. Això generarà un ecosistema que permetrà professionalitzar el sector i impulsar-ho cap a la innovació i l’emprenedoria. Aquesta proposta serà liderada per la candidata al PP de Requena, Rocío Cortés Grao, professora associada de la Universitat Politècnica de València que compta amb més de dotze anys d’experiència en el sector educatiu.
2. Protegint la salut. Es proposa un pla de xoc urgent per a solucionar la falta de personal en centres hospitalaris dependents de la Conselleria de Sanitat. Entre les mesures a desenvolupar, destaquen facilitar l’arribada de personal mitjançant transport públic amb autobusos directes, o convenis amb l’AVE a les hores d’entrada i eixida i per a atraure als millors professionals, es crearan subvencions, beques i premis destinats a la investigació en la salut dels ciutadans.
3. Sòl per a créixer. La falta de sòl industrial i residencial impossibilita el creixement de la ciutat. Així, perquè puguen arribar noves empreses, s’escometrà la “el Pla d’Actuació Integrada d’Ampliació del Polígon Industrial el Romeral”, una mesura urgent davant la inexistència de sòl industrial en el municipi. D’altra banda, es reformularà el procediment per al desenvolupament del “PAI Font Baldomero” que tenia com a agent urbanitzador a l’Institut Valencià de l’Habitatge, ara inexistent. Aquesta actuació suposarà una de les apostes clau per a la creació d’habitatges de qualitat i incentivar així a la repoblació dels municipis i afrontar el Repte Demogràfic. Aquesta mesura posarà a la disposició de la ciutadania un sòl residencial d’un elevat valor entre la urbanització San José i Casablanca, i permetrà la construcció d’habitatges adaptats a les necessitats post-covid.
Com comptava Rocío Cortés candidata PP a l’alcaldia: ¨ L’entorn ofereix milers d’oportunitats, només es necessita persones que siguen capaces de veure-les i posar-nos a treballar.¨ A continuació, la candidata comentava que: “Perquè les persones vulguen viure ací, primer es necessita tindre oportunitats. Per això mateix, el creixement de Requena passa per la industrialització generant llocs de treball, la millora de la sanitat que garantirà el benestar de tota la població, i el desbloqueig de sòl urbà que permetrà l’accés a l’habitatge. I, també és necessari tindre visió de futur, i ací és on s’emmarca la creació de la Universitat del Cava i el Vi, que generarà oportunitats per als nostres joves, proporcionarà professionals per al nostre sector, i tornarà a situar a Requena com una de les regions més importants i pioneres al voltant del cava i el vi a Espanya, un lloc del qual mai deguérem eixir.”
Aquest “Pla Reconstruïm Requena 2023-2027” reflecteix “el gran compromís que adquireix el Partit Popular juntament amb la seua candidata Rocío Cortés per a garantir el futur de Requena” afirmen els populars del municipi. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*