El 71 % de la població considera de risc baix acudir a petits comerços, segons l’enquesta de la Generalitat sobre Covid-19

Post també disponible en: Castellano

La sisena onada de l’estudi realitzat pel grup de treball Data Science for COVID-19 analitza la percepció de la ciutadania sobre el risc que impliquen diverses activitats 
“És important transmetre que aquelles activitats que es poden tornar a fer, ho faran amb les mesures de seguretat necessàries”, subratlla la directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer

El 70,9 % de la població considera de risc baix fer la compra en petits comerços mantenint la distància de seguretat i el 82,3 % afirma que percep com a segur fer esport de manera individual, segons la sisena onada de l’enquesta elaborada pel grup de treball Data Science for COVID-19, dirigit per la comissionada de la Presidència per a l’Estratègia Valenciana per a la Intel·ligència Artificial, Nuria Oliver. 

L’enquesta, que es fa de manera periòdica des de l’inici de l’estat d’alarma, ha inclòs en aquesta onada una pregunta referent a la percepció de risc en diverses activitats que es tornaran a fer com a conseqüència de l’avanç en la desescalada una vegada estiguen permeses. 

La directora d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, considera positiu que la major part de la ciutadania perceba com a segur acudir a petits comerços per l’impacte que tindrà en la reactivació de l’economia. “El petit comerç ha resultat especialment castigat per la situació i és molt important que tinga la confiança dels valencians i les valencianes”, ha indicat. 

L’assistència a locals xicotets, com perruqueries, amb cita prèvia, també és percebuda com una activitat de risc baix per al 59 % de les persones enquestades. Altres activitats, com reunir-se a casa amb amistats, és de risc baix per a un 27 %; menjar o sopar en restaurants amb limitació d’aforament, per a un 23,2 %, o estar en terrasses de bars en grup, per a un 21,9 %; són indicadors que reflecteixen la prudència de la ciutadania respecte a aquestes activitats. 

“Hem iniciat el camí de tornada a la normalitat sanitària, econòmica i social, i és important transmetre que les activitats que es poden tornar a fer ho faran amb les mesures de seguretat necessàries per a minimitzar-ne el risc”, explica Berenguer. 

Fer viatges en transport urbà o interurbà, amb un 19,7 %; acudir a cines, teatres o espectacles, amb un 16,8 %; participar en oficis religiosos, amb un 14,88 %; assistir a l’escola o l’institut, amb un 7,9 %, i viatjar amb avió, amb un 5,4%, tenen els percentatges més baixos sobre les activitats que la població considera que serà possible fer amb un risc baix de contagi una vegada estiguen permeses.  

Aquestes són algunes de les conclusions de l’enquesta duta a terme pel grup de treball Data Science for COVID-19 l’objectiu del qual és l’aplicació de tècniques d’intel·ligència artificial (IA) i l’anàlisi de dades per a ajudar en la presa de decisions públiques en el context de la pandèmia del coronavirus. 

Qüestionari

El qüestionari, que disposa de 180.000 respostes acumulades, ha sigut dissenyat pel grup de treball liderat per Nuria Oliver, del qual formen part persones expertes de la Universitat Jaume I, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Miguel Hernández, la Universitat d’Alacant, la CEU Cardenal Herrera i Fisabio. 

La sisena ronda de l’enquesta sobre la COVID-19 es va fer entre l’1 i el 7 de maig i es van obtindre 9.177 respostes a Espanya, el 41 % a la Comunitat Valenciana. 

Més informació: consulteu ací.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*