El Ministeri de Sanitat només autoritza a l’àrea de salut de Requena-Utiel a entrar a la Fase 1 a l’interior de la província de València

Post també disponible en: Castellano

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha revelat aquest divendres al costat de l’responsable de l’CCAES, Fernando Simón, les àrees de les comunitats autònomes que a partir d’el dilluns 11 de maig entraran la Fase 1 de la desescalada, entre les quals no es troba bona part de les àrees salut de la Comunitat Valenciana, concretament la ciutat de València i altres 14 àrees de salut més.

Concretament a l’interior de la província de València, només l’àrea de Salut de Requena-Utiel (que està integrada a més de per aquesta esmentada comarca per la d’Ayora-Cofrents i algunes localitats dels Serrans) podrà passar a la primera de les fases de desescalada, mentre que la resta d’àrees de salut, entre elles les de Manises, romandran a la casella de sortida de la fase s’inicia o fase zero, el que farà que hagan de romandre una o dues setmanes més amb el confinament parcial.

El Departament de Requena cobreix la demanda sanitària de 51.489 persones procedents dels 18 municipis adscrits de les comarques de Requena-Utiel i de la Vall d’Aiora-Cofrents, a més d’altres municipis limítrofs de la Foia de Bunyol-Xiva com és Setaigües o de els Serrans, com són Benaixeve i Xera.

A la Comunitat Valenciana, a el de Requena-Utiel també es van a sumar els departaments de salut de Vinaròs, Gandia, Xàtiva-Ontinyent, Alcoi, Dénia, la Marina Baixa, Elda Oriola i Torrevella arribant en total a ser deu.

A la resta d’Espanya, només les comunitats de Autònomes de Galícia, Astúries, Cantàbria, País Basc, la Rioja, Navarra, Aragó, Extremadura, Múrcia, Canàries, Balears, Ceuta i Melilla passen a la fase un. A Castella-la Manxa avancen només Guadalajara i Cuenca. A més, també sis províncies d’Andalusia (excepte Granada i Màlaga). També tres regions de Catalunya i 26 petites zones de Castella i Lleó s’uneixen a l’illa de Formentera, a les Balears, i les canàries de La Graciosa, El Hierro i La Gomera, que ja estaven en la fase 1 des del dilluns 4.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*