El Museu de Galotxa de Godelleta acollirà la presentació del Programa Pilota Arreu del Món el pròxim 12 de maig

Post també disponible en: Castellano

El Museu de la Pilota de Godelleta acollirà el pròxim 12 de maig la presentació oficial del Programa Pilota Arreu del Món, “una iniciativa oberta a totes les col·laboracions i naix amb el ferm compromís de la generositat, amb un esperit solidari, de trobada, i amb l’objectiu d’estendre l’esport de joc de pilota a mà amb aqueix esperit de la igualtat des de la diversitat que impera en les bases de la CIJB (Confederació Internacional de Pilota a mà). Al final, es tracta de crear espais de joc de la manera més senzilla, perquè es tracta de construir una xicoteta instal·lació, un mur, una pista llisa enfronte, i unes línies, perquè es puga jugar a pilota a mà”, segons han informat fonts de l’organització.

D’aquesta manera, el joc de pilota a mà “expandeix la seua xarxa de connexions de manera natural per innombrables territoris, però la Confederació Internacional de Pilota a mà (CIJB) vol fer passos més enllà per a continuar fomentant aquest esport i les seues variants, així com la cultura i tradicions que hi ha més enllà. És per això que el Programa Pilota Arreu del Món, impulsat per la CIJB, farà un nou salt per a teixir unes connexions entre diferents regions. Així, dijous que ve 12 de maig, a les 19,30 hores, es presentarà aquesta iniciativa en el Museu de la Galotxa de la localitat valenciana de Godelleta”.

El suport del municipalisme

Segons informen des de la Confederació Internacional de Pilota a mà, “hui dia ja s’han signat acords amb la Fundació Avance Àfrica per a la construcció d’un mur del joc de pilota en una escola d’Uganda, així com amb la Federació Equatoriana de Pilota Nacional per a l’adequació d’un altre mur en Sant Roque, (l’Equador). Són projectes que s’han reiniciat després de l’època de pandèmia que s’han viscut en els últims temps. Ara s’entra en una segona fase en la qual col·laboraran els ajuntaments valencians de Godelleta -seu d’aquesta presentació-, de Simat de la Valldigna i de Genovés, altres dues localitats especialment importants en la història d’aquest esport, i que sempre secunden i impulsen iniciatives de foment”.

Compromisos amb Colòmbia i l’Argentina

Com la idea és sumar, i passar d’una municipalitat a una internacionalitat, la intenció d’aquesta segona fase és proporcionar l’ajuda necessària per a la construcció o adequació de pistes en el continent americà, en concret en països com l’Argentina i Colòmbia, tots dos compromesos amb la promoció del Joc de Pilota. A l’Argentina, i a través del prestigiós Club Regates de Mendoza, es patrocinarà un mur en el municipi de Guayamen. Per part seua, a Colòmbia, a través de la Federació de Pilota a mà-Chazas, s’adequarà un Chazódromo en el departament de Nariño, regió que ja va acollir l’últim i més reeixit dels Mundials de la CIJB. A més, també a Colòmbia es prepara una pista de One Wall en el departament de Pereira.

Tot això serà possible gràcies al compromís dels ajuntaments citats, en el seu desig de desenvolupar la pràctica d’un esport senzill, popular, inclusiu i que pot desenvolupar-se en qualsevol mur. D’aquesta manera, els noms de Godelleta, de Simat de la Valldigna i de Genovés estaran gravats en les noves construccions com a testimoniatge de la germanor dels municipis pilotaris valencians amb els d’altres latituds, en aquest cas amb tants llaços culturals comuns.

Màxima col·laboració i suport

El Programa Pilota Arreu del Món ha comptat des del principi amb l’ajuda inestimable de dues entitats especialment vinculades a aquest esport. D’una banda, la Fundació José Luis López, mecenes principal en el procés d’internacionalització. López és, a més, el president d’honor de la CIJB. També ha sigut fonamental el suport de Caixa Popular, col·laboradora de la CIJB des de fa molts anys. A més, sempre ha existit l’impuls i suport de l’administració pública, tant la Diputació de València com de la Generalitat Valenciana.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*