El ple de Bunyol aprova l’exempció de les taxes de terrasses per a l’hostaleria

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Bunyol va celebrar a la tarda de dilluns el ple corresponent a el mes de maig, una sessió atípica, sense públic i amb les distàncies de seguretat personals entre regidors per evitar contagis.

Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior es va sotmetre a debat la modificació de la taxa per a les terrasses dels establiments d’hostaleria del municipi. El punt va tirar endavant per unanimitat de tots els grups, el que suposa que cap bar o restaurant de Bunyol pagarà aquesta taxa el 2020, el que ajudarà a alleujar la situació econòmica d’aquest sector, en el qual predominen els autònoms i micropimes.

En el torn de paraula, l’oposició va demanar explicacions per la resta de mesures anunciades, al que l’edil d’Hisenda, Manuel Serra va respondre que ja “estaven llestes les bases perquè els autònoms i pimes demanessin ajudes amb una primera partida de 110.000 euros , a l’igual que una partida d’emergència social “, i ha defensat que en aquesta situació” cal donar passos, endavant, prendre la iniciativa i canalitzar decisions “, el que s’ha vist plasmat en el Pacte per la Recuperació Local.

El ple també va donar suport per unanimitat una proposta de PSOE de suport institucional per a la Federació Valenciana de Municipis, en la qual es defensava el paper essencial de l’municipalisme en la gestió de la crisi de l’Covid-19 i el seu servei a la ciutadania.

A més es proposava que els ajuntaments puguin disposar de l’superàvit anual complet per a despesa corrent com a forma de fer front a les mesures derivades de la crisi provocada per la pandèmia.

El Partit Popular va demanar que el pacte aprovat per unanimitat “fos real i que es pogués executar en cas d’aconseguir el compromís de Govern”, al que l’alcaldessa, Jonquera Carrascosa, va afirmar que a Bunyol “estem compromesos amb tots els ciutadans”.

Després d’aquests punts es va passar a donar compte de les resolucions d’alcaldia i es va adonar de la liquidació de l’pressupost de 2019, que ha tingut un superàvit de 143.422,22 €, “menor que altres anys per reducció d’ingressos per llicències d’obres, d’ingressos per l’Impost d’Activitats Econòmiques, i per haver inclòs en aquesta partida per restar el reconeixement de deute “, tal com va explicar Manuel Serra.

A més es va donar compte de la liquidació de el quart trimestre del 2019 i de el primer de 2020, en què el consistori de Bunyol està una mica per sobre dels 30 dies màxims que marca la llei per pagar a proveïdors, cosa que es va atribuir a un procés de digitalització posat en marxa, que permetrà ser més àgils en tota l’àrea econòmica ja en aquest trimestre.

En el torn de precs i preguntes, es va preguntar si aquest any hi haurà algun tipus d’acte pel Dia de l’Orgull Gai, al que l’edil d’Igualtat, Tania Carrascosa, va respondre que a el “no poder-se celebrar actes amb públic el 28 de juny es faran altres activitats i es penjaran els símbols dels balcons de l’consistori”.

També es va preguntar sobre l’adjudicatària del Planell “que va arribar a fer fins a tres subcontractes dels treballs, la qual cosa és legal, però va en detriment de la qualitat de l’obra”, segons va explicar Rafa Pérez. “Hi ha hagut incompliments flagrants en temps, en els acabats i se’ls va a penalitzar”, va assegurar el regidor. En el cas del carrer Castaños el problema “és diferent, no és un problema de personal, va ser de falta de materials, no arribaven pel Covid-19. A més hi ha hagut modificacions per petició dels veïns que ha fet que es retardés l’obra, i altres de caràcter arqueològic “, va assegurar Pérez.

També es va preguntar pel retard en la construcció de l’ecoparc al que Rafa Pérez va respondre que hi va haver “uns problemes amb l’empresa adjudicatària pel canvi d’ubicació i que ara mateix s’està a expenses de l’autorització ambiental de la Conselleria”; i es va preguntar per les multituds de persones en els últims dies en zones com Turche o el Roquillo al que l’edil Maria Vallès va respondre que mentre duri l’Estat d’Alarma “la Policia Local està a les ordres de la Delegació de Govern, i no de l’Ajuntament, i des de la Delegació de Govern es va ordenar que el cap de setmana es fes pedagogia, i així es va fer, sense multar “, i ha afegit que” es va demanar ajuda a la Guàrdia Civil, i és cert que ha estat un cap de setmana amb una gran falta de civisme, de manera que es va a començar amb una campanya de multes per dissuadir d’aquests comportaments”.

Finalment es va preguntar pel destí a cooperació internacional de l’0,7% de l’pressupost local, al que Carlos Xerri va respondre donant “compte de les nombroses associacions i ONG amb les que es treballa i que desenvolupen la seva tasca a tot el món, sense biaix ideològic”.

Finalment, es va preguntar a l’alcaldessa ia la regidora Maria Vallès per la petició d’un sindicat policial de proves PCR per als policies locals i la petició d’equips de protecció. Van contestar que en “tot moment han tingut el material que han sol·licitat i que així figura en un informe de l’màxim responsable dels policies, pel que fa a les proves PCR van recordar que no són potestat de l’ajuntament, sinó que han de ser prescrites per un metge si considera que és necessari”.

A més, van assegurar que no “hi ha hagut ni casos ni símptomes dels mateixos per Covid-19 entre la plantilla de la policia ni de la resta de treballadors de l’ajuntament”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*