El socialista José Morell inicia la seua tercera legislatura al capdavant del govern conjunt del PSPV-PSOE i EUPV a Xest

Post també disponible en: Castellano

PSOE i EU governaran en coalició i José Morell repeteix en l’alcaldia.

Per tercera legislatura consecutiva, el socialista José Morell ostentarà l’alcaldia de Xest, després de la celebració del ple d’investidura que va tindre lloc dissabte passat, 17 de juny, amb un total de set vots a favor: cinc d’ells atorgats pel Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) i dos per part d’Esquerra Unida Xest (EU).

Desenvolupament del ple d’investidura

El ple es va obrir amb la presentació de la corporació nascuda de les eleccions del passat 28 de maig i la constitució de la Mesa d’Edat, integrada pels regidors de major i menor edat: Rosalina Zanón i Adrián Tarín, respectivament. “En primer lloc vull felicitar a totes les persones que han sigut triades per a representar al nostre poble. Arriba l’hora de la paraula, l’argument i la raó des del respecte i per al millor servei a la nostra localitat”, anunciava Zanón. La nova regidora va posar l’accent en el compliment dels pilars fonamentals de la Constitució i va donar per constituïda la taula. 

Tot seguit, el secretari de l’Ajuntament, José Luis Fayos, va realitzar la crida dels regidors i regidores triats, d’acord amb les certificacions expedides per la Junta Electoral. Abans d’iniciar aquest procediment, Fayos va excusar l’absència d’Enrique Peinado Ibáñez, regidor del Partit Popular, a causa de la defunció d’un familiar pròxim escasses hores abans de la sessió plenària. Després de l’aclariment, es va realitzar el nomenament de Mª Carmen Corberán Verduch, Óscar Guerrero Olivares, Marta Cerrada Tancada, María Cuevas González, David Xirivella Cortesa, José Morell Roser, Brenda Jiménez Corrales, Rosalina Zanón Ferrando, Adrián Tarín Gallardo, Óscar Galdón Soriano, Mª Ángeles Llorente Cortés i David Pujals Picher com a membres de la corporació local. Seguidament, els regidors i regidores van prometre o van jurar el compliment de les obligacions del seu càrrec, així com el respecte a la Constitució i a l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana.

Finalment, va tindre lloc l’elecció de l’alcalde, càrrec al qual optaven Enrique Peinado (PP) i José Morell (PSOE), davant la renúncia a la candidatura a l’alcaldia per part del cap de llista d’Esquerra Unida, Mª Ángeles Llorente (EU). Amb set vots a favor, de PSOE i EU, l’alcaldia va ser per al socialista José Morell, qui, abans de rebre el bastó de comandament, va procedir al jurament de la Constitució, tal com dictamina la Llei Electoral. 

Discursos

Per a tancar la sessió plenària, els tres caps de partit van dedicar unes paraules al públic assistent. En el cas del Partit Popular, la segona representant en la llista, Mª Carmen Corberán, va llegir unes paraules redactades per a l’ocasió pel seu cap de llista, a causa de la irremeiable absència d’Enrique Peinado. “Durant aquests mesos hem treballat de manera incansable per a formar un equip de professionals de diferents sectors disposats a sacrificar hores d’oci e fins fins i tot salari; amb il·lusió i ganes d’oferir la seua experiència al servei de Xest. Han sigut 1.988 persones les que han cregut en el nostre projecte, ens han faltat pocs vots per a obtindre la majoria absoluta”, començava Mª Carmen Corberán, reproduint les paraules escrites per Peinado, que també desgranaven els principals punts del programa presentat pel Partit Popular en les passades eleccions i reservava unes línies d’agraïment als seus companys i companyes de partit, a la seua família i amistats i a la població xestana.

Per part seua, el cap de llista d’Esquerra Unida, Mª Ángeles Llorente, va obrir el seu torn de paraula amb un agraïment a les persones votants d’EU i va fonamentar el seu discurs en la necessitat de prendre camins que porten a la justícia i llibertat. “Els valors d’esquerra per a nosaltres tenen superioritat moral; per tant, hem fet aquest pacte de governabilitat i jo he renunciat a presentar-me a candidata a l’alcaldia i he fet costat al candidat del Partit Socialista”, explicava. Llorente també va reivindicar els serveis públics, va destacar les accions més importants que s’escometran arran del pacte de govern i va avançar que el seu company de partit, David Pujals, es farà càrrec de les àrees de Parcs i Jardins, Medi Ambient, Benestar Animal i Brigada de manteniment; mentre que ella mantindrà la gestió de Cultura, Educació, Sanitat, Serveis Socials i, a més, assumirà la Regidoria d’Hisenda. “Venim simplement a treballar, com ja venim demostrant, i ho farem amb una prioritat: posar a les persones en el centre de les polítiques, perquè la dignitat dels éssers humans és l’objectiu essencial de civilització i de progrés”, manifestava.

Va tancar els discursos el cap de llista del PSOE de Xest, José Morell. El recentment nomenat alcalde va començar amb unes paraules d’agraïment a la seua família. “Les meues família viu les conseqüències menys positives que jo siga alcalde i hui he de mesclar el personal i el polític perquè també s’entremescla en el dia a dia: és la meua manera de fer-los un reconeixement al seu suport. Estic menys del que voldria a casa però els agraïsc que entenguen la passió que sent pel meu poble”, declarava Morell. 
L’alcalde també va felicitar els seus companys i companyes de la corporació municipal, va posar en valor les característiques socials i econòmiques de la localitat xestana i va posar l’accent en la necessitat de dur a terme polítiques que tinguen en compte objectius comuns, desgranant alguns dels punts de l’acord de governabilitat. “Per a la majoria d’aquesta corporació és la primera vegada que són regidors, us demane responsabilitat i lliurament. En moltes ocasions el govern de l’Ajuntament no té competències per a resoldre totes les qüestions, però sí que és per a la nostra ciutadania l’administració més pròxima i podem acompanyar-los en la resolució de problemes”, apuntava. “L’etapa que hui iniciem no és solament de continuïtat, és d’il·lusió i coratge per a aprofundir en les bases del Xest del futur. Espere que en aquesta legislatura les diferències que tenim només siguen maneres de millorar els projectes que compartim”. 

La sessió va finalitzar amb una foto de grup del nou equip de govern i de tota la corporació municipal.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*