El Tribunal Suprem dóna la raó a l’Ajuntament de Bunyol i Cemex li haurà de tornar 829.613,20 euros

Planta que la empresa cementera Cemex tiene en el término de Buñol.

Post també disponible en: Castellano

La liquidació que va practicar l’Ajuntament de Buñol a Cemex de l’I.A.E. en 2009 va ser anul·lada en 2011 per Sentència del Jutjat del Contencioso-administrativo número 6 de València, que va reconéixer el dret de Cemex a la devolució de la quantitat ingressada. Ara el Tribunal Suprem ha donat la raó a este Consistori

En execució d’aquesta sentència l’Ajuntament va acordar retornar l’import de la liquidació anul·lada i aprovar una nova liquidació corresponent al mateix exercici compensant d’ofici les dues liquidacions. Cemex es va oposar considerant que l’Ajuntament tan sols havia de retornar l’import que havia ingressat més els interessos de demora sense practicar nova liquidació, el citat jutjat va donar la raó a l’Ajuntament, en 2016.

Novament Cemex va interposar recurs d’apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per considerar que l’Ajuntament no podia practicar la nova liquidació i tan sols havia de retornar l’import de la liquidació anul·lada, el que va ser estimat pel citat Tribunal el 2017.

Davant d’aquesta sentència, l’Ajuntament defensant el seu dret a practicar nova liquidació i va recórrer en cassació davant el Tribunal Suprem, que en Sentència de 19 de juny de 2020 declara haver lloc a el recurs de cassació, anul·la la sentència de Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i per tant confirma la liquidació que va practicar l’Ajuntament de Bunyol per import de 829.613,20 € i que haurà d’ingressar la citada mercantil.

Rafael Pérez, primer tinent d’alcalde de l’consistori, ha confirmat la seua satisfacció per aquesta sentència favorable: “estàvem molt tranquils perquè sabíem que el temps ens donaria la raó, enfront de la negativa campanya que algun partit polític va fer de l’assumpte en el seu moment. Sabíem que s’havia fet tot correctament per aquest Ajuntament i així ho ha ratificat el jutjat “.

Per la seua banda, Juncal Carrascosa, alcaldessa del municipi ressenya que sempre des d’aquest Ajuntament s’havia defensat l’actuació realitzada i finalment, “s’ha fet justícia per al poble de Bunyol”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*