La Unió confirma l’afecció de la pedra a Utiel-Requena en unes 9.000 hectàrees de cultiu, la gran majoria de vinya

Post també disponible en: Castellano

Representants de la Unió de Llauradors visiten les zones afectades per la pedra de la setmana passada a Utiel-Requena i demana a Conselleria d’Agricultura i Agroseguro suport per a compensar la pèrdua de renda dels productors

La Unió de Llauradors ha realitzat en els últims dies diverses visites per les zones més afectades per la pedra que va afectar la setmana passada algunes localitats de la comarca d’Utiel-Requena, després de les quals es confirma que els danys se situen en unes 9.000 hectàrees de cultiu, la major part d’elles cultivades de vinya, encara que també hi ha d’ametlers i oliveres, fonamentalment.
Representants de l’organització agrària, entre ells el sotssecretari general Luis Javier Navarro o la integrant de la comissió executiva, Isabel Navarro, han mostrat in situ a responsables de la Conselleria d’Agricultura i de Agroseguro, els danys ocasionats per la calamarsa i han demanat suport per a compensar la gran pèrdua de renda que patiran els productors.
Divendres passat van recórrer parcel·les de Requena i Caudete de las Fuentes al costat del director general d’Agricultura, Toni Quintana; i de l’alcalde de Requena i regidora d’Agricultura, Mario Sánchez i Pilar Amigó, respectivament. A pesar que aquestes pedres estan cobertes per l’actual sistema d’assegurances agràries, la Va unir va sol·licitar ajudes directes, repartiment gratuït de productes fungicides i exempcions fiscals. 
Hui han tornat a visitar terrenys afectats en el terme municipal de Requena amb el director territorial de Llevant de Agroseguro, Manuel González, al qual li han demanat que agilite els peritatges de les parcel·les afectades i que es pague de manera ràpida les indemnitzacions de l’assegurança en totes aquelles parcel·les que tinguen danys superiors al 85%, tal com s’ha fet ja en altres sinistres de la mateixa naturalesa.
També recorda a Agroseguro que està pendent l’estudi de la pèrdua de collita a l’any següent d’un sinistre de pedra amb pèrdues en quantitat superiors al 50% sol·licitat en 2020. Així mateix, insisteix a les administracions en la necessitat d’incrementar la subvenció a les persones agricultores professionals al 65% de prima.
Les pèrdues econòmiques segons l’organització agrària seran superiors als 6,4 milions d’euros. La pedra del dimarts 5 va afectar parcialment unes 1.000 hectàrees dels termes municipals de Camporrobles, Utiel, Sinarques i Requena, amb una afecció mitjana entre el 30 i el 40%.
La pedra del dimecres es va concentrar en la part central de la comarca i va afectar unes 8.000 hectàrees, fonamentalment del terme municipal de Requena, concretament dels seus llogarets de Roma, Assagador, Sant Joan, Barri Rierol i els Ruices, i en menor mesura també a altres zones que no es van veure afectades el dimarts com són Caudete i Utiel. La intensitat de l’afecció va ser molt variable. Es confirma que hi ha unes 1.500 hectàrees amb sinistre total en tindre danys mitjans que superaran el 90% i en la resta de vinya afectada el percentatge de mal oscil·larà entre el 30 i el 60%. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*