Es presenta a Xest el curt documental La Memòria dels nostres arbres

Post també disponible en: Castellano

La sala d’actes de l’Associació Ateneu L’Aliança es va omplir dilluns passat 3 d’abril, amb motiu de la presentació del curt documental La Memòria dels nostres arbres, a càrrec de l’educadora ambiental de l’Ajuntament, Sandra Fraile, impulsora d’aquest projecte que té com a objectiu conscienciar a la població sobre el valor dels arbres a través de la recopilació d’històries viscudes entorn d’exemplars singulars de Xest.

“Espere que hui us aneu d’ací més conscienciats i que aprengueu alguna cosa sobre els arbres, aqueixos éssers intel·ligents i amb una capacitat d’adaptació sorprenent, els éssers vius més solidaris i imprescindibles que existeixen, ja que aporten molt i demanen molt poc, si bé encara així encara són maltractats, menystinguts i oblidats. Des del moment en què vaig començar a entendre els arbres i les seues diferents espècies no he pogut parar de fascinar-me amb ells i em dol cada vegada que un exemplar és tractat com un objecte merament decoratiu o inert, sense vida, al qual se li pot fer qualsevol cosa”, apuntava Frare durant la presentació.

Tal com va explicar l’educadora ambiental, des que va començar a treballar a l’Ajuntament, al març de 2022, va tindre com a objectiu conscienciar a la població sobre el respecte a l’arbre i, a partir d’aqueixa idea, es va anar forjant el projecte. “Xest no és un poble en el qual predominen arbres grans i vells, per la qual cosa ha sigut complex trobar exemplars interessants i gent que volguera contar les seues històries, però gràcies a la persones que es van anar involucrant, van anar apareixent aqueixos testimoniatges dels arbres que ens han vist créixer, ens han donat oxigen, ombra i aliment. Tant de bo que a partir de hui sorgisquen molts més perquè puguem explicar-los en el pròxim capítol. Agraïsc a totes les persones que han fet possible la realització d’aquest documental perquè la història d’aquests arbres no s’obliden. Per més arboles sans i vells als nostres carrers i muntanyes, per més veïns i veïnes de Xest volent i cuidant als seus arbres als seus carrers”, destacava Frare abans de donar pas a la projecció.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*