La comunitat educativa de les escoles oficials d’idiomes expressa a Marzà seua “preocupació i decepció” per les mesures d’Educació

Post també disponible en: Castellano

El professorat de les escoles oficials d’idiomes de la Comunitat Valenciana han mnostrat el seu descontentament davant el conseller d’Educació, Vicent Marzà, mitjançant una carta “després de rebre la trista notícia que en totes les escoles oficials d’idiomes de la Comunitat Valenciana hi haurà una reducció de grups notable, si ho comparem amb l’oferta dels últims cursos acadèmics; el sentiment general de professorat i de l’alumnat d’aquests centres educatius és d’una enorme decepció i preocupació”.

“D’una banda, amb les propostes de plantilles fetes per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports per al curs 2020-2021, es durà a terme una retallada injustificat de més de 200 grups d’entre totes les escoles, la qual cosa suposarà la no contractació d’un nombre elevat de professorat interí, que anirà directament a l’atur. A més, part de l’professorat funcionari de carrera estarà obligat a fer desplaçaments innecessaris causats per la desaparició de les places en les escoles en què treballaven habitualment. Per tant, aquestes mesures obstaculitzarien la ja de per si difícil conciliació familiar amb el treball”.

“D’altra banda, hem de tenir en compte que per al pròxim curs seria necessària la contractació d’un nombre major de docents respecte a aquest any, per poder garantir el compliment de les mesures sanitàries que impedeixen el rebrot de la pandèmia. Segons les intencions anunciades per la ministra d’Educació, Isabel Celaá, a partir de setembre els grups escolars en tots els nivells educatius no han de superar el nombre de 15 alumnes per aula. Les retallades que la Conselleria vol imposar, deixarien a molts alumnes sense l’opció de poder matricular-se en les escoles oficials d’idiomes. De fet, si fem una ullada a les propostes enviades als equips directius, en moltes escoles i seccions dependents en el pròxim curs 2020-2021 no es podran oferir als l’alumnat els mateixos idiomes i / o nivells que fins ara”.

“El nostre alumnat té el dret a seguir instruint sobretot davant la important crisi a tots els nivells que ha generat aquesta pandèmia, on l’aprenentatge de llengües és una eina clau per poder accedir a l’mercat laboral i importantíssim en el desenvolupament econòmic d’un país en un món globalitzat com aquest”.

“A més, s’hauria de posar a disposició de l’alumnat una oferta més àmplia de cursos que permeten reforçar i recuperar els continguts que durant el present curs no s’han pogut tractar i / o aprofundir causa de la crisi sanitària del Covid 19, tal com s’especificava en la Resolució de el 4 de maig de 2020 de la Secretària Autonòmica d’Educació Formació Professional.
En definitiva, les retallades de plantilla que la Conselleria d’Educació proposa estan en total contradicció amb les disposicions tant autonòmiques com estatals establertes per a la regulació de l’anomenada “nova normalitat”.

“Abans de concloure aquesta carta voldríem recordar-li que l’educació i la cultura són drets de tots els ciutadans i que la xarxa d’Escoles Oficials d’Idiomes porta desenvolupant una tasca impecable des de fa més de cinquanta anys a la Comunitat Valenciana i des de fa més d’un segle a Espanya. No vulguen destruir en uns anys una institució que ha sobreviscut a tants canvis polítics i a tantes situacions tan difícils o fins i tot més que la que estem travessant ara”.

“Per tot l’anteriorment exposat i tenint en compte el paper fonamental exercit pels docents per guiar i motivar els alumnes durant el període de confinament causat pel Covid 19, vam sol·licitar l’ampliació de les plantilles de el cos d’Escoles Oficials d’Idiomes per al curs 2020-2021 en tots els centres de la Comunitat Valenciana, perquè puguem seguir ensenyant idiomes a totes aquelles persones que desitgen aprendre’ls”, han finalitzat des de la comunitat educativa de les Escoles Oficials d’Idiomes de la Comunitat Valenciana.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*