La Diputació finança 77 projectes d’infraestructures a La Foia de Bunyol-Xiva amb una inversió de 5 milions

La Generalitat mejora la oferta y el servicio entre La Hoya y València.

Post també disponible en: Castellano

Els municipis de La Foia de Bunyol-Xiva poden executar ja els projectes de millora d’infraestructures i serveis inclosos en el Pla d’Inversions 2020-21 de la Diputació de València, que deixarà a la comarca 4.996.255 euros. La corporació provincial ha donat llum verda a 77 projectes sol·licitats pels ajuntaments que, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns de La Foia de Bunyol-Xiva, seran una realitat en els pròxims mesos.

Entre les sol·licituds dels municipis de la comarca destaquen els 10 projectes d’eficiència energètica en enllumenat i instal·lacions municipals; les 8 obres de sanejament i xarxes d’aigua potable; les 7 actuacions per a asfaltar, condicionar i millorar camins i vials; les 6 de millora de l’accessibilitat en espais públics; i les 5 iniciatives aprovades per a la creació o manteniment de zones verdes.

Els 9 municipis de L’Hoya de Buñol-Chiva també han apostat per l’adquisició, subministrament i renovació d’equipaments urbans i urbanització de carrers, amb un total de 6 intervencions; i una desena de projectes de construcció, ampliació, equipament o renovació d’espais esportius, educatius i culturals. En total, 32 actuacions que complixen alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) incentivats per la Diputació i que se sumen a altres obres de millora d’instal·lacions municipals i projectes relacionats amb la mobilitat i la conservació del patrimoni.

Projectes destacats

Entre les actuacions projectades pels ajuntaments de La Foia de Bunyol-Xiva destaquen la reurbanització dels carrers Nácher i Pascual Piquer de Xiva i la seua posterior adaptació per a fer-los més accessibles, amb un pressupost de 470.000 euros; el condicionament de la segona planta de la Biblioteca de Cheste com a sala d’usos polivalent (160.000 euros); la substitució de la xarxa de sanejament i aigua potable i el posterior empedrat respectant les normes d’accessibilitat al carrer Major de Yátova (205.000); l’adquisició del xalet Carsí per a la seua conservació i posada al servei de la ciutadania a Siete Aguas (180.000); i el tancament i acabat de l’edifici de l’oficina de turisme i aules interactives multigeneracionals a Macastre (175.000).

A estos projectes se sumen, entre altres, la millora de l’accessibilitat amb una plataforma única al carrer Maestro Cervera Lloret d’Alborache, amb una inversió de 220.000 euros; la reurbanització dels carrers Mariano Benlliure, Jesús, Plaza de la Constitució i part del carrer Comunitat Valenciana de Godelleta (150.000); i l’ampliació i millora de l’escola infantil de Buñol, amb un cost d’intervenció d’al voltant de 70.000 euros. 

En paraules del diputat de Cooperació Municipal, Carlos Fernández Bielsa, “les obres d’este nou Pla d’Inversions donen resposta a les necessitats dels municipis de la província, que són els que millor coneixen la seua situació i indiquen a la Diputació on han de destinar-se les ajudes”. En l’apartat tècnic, Fernández Bielsa destaca “la flexibilitat del programa, l’ampliació dels terminis per a facilitar l’execució de les obres i la possibilitat de suspensió dels mateixos per circumstàncies extraordinàries, l’assessorament per a reinvertir els romanents i garantir que els municipis disposen de l’import total que els correspon, així com l’avançament del 50% de l’anualitat en el moment de l’adjudicació”.

Un pla de valors

El responsable provincial destaca que este és “un pla de valors”, no sols quant al percentatge de projectes vinculats a la sostenibilitat. Un 54% dels municipis ha certificat la seua aposta per la mobilitat sostenible i un 76% dels ajuntaments, al voltant de 200, tindrà un pla d’igualtat en 2021, la qual cosa convertirà València en “la província més compromesa amb la igualtat, però també amb l’energia no contaminant, l’aigua neta i el sanejament, a l’avantguarda de ciutats i comunitats sostenibles”.

I dins d’este pla de valors juguen un paper important els plans urbanístics d’actuacions municipals (PUAM), una eina de previsió de creixement sostenible i estratègia de desenvolupament local amb la qual la Diputació incentiva als ajuntaments. En el cas de La Foia de Bunyol-Xiva, fins a 9 projectes estan directament relacionats amb els PUAM.

En línies generals, el Pla d’Inversions 2020-21 donarà resposta a 2.284 sol·licituds dels ajuntaments de la província, ens locals menors i mancomunitats per a executar projectes de millora d’infraestructures i serveis en els municipis valencians, amb una inversió global de 144 milions d’euros. El 90% de les obres les gestionaran directament els consistoris i la resta la Diputació, a petició d’estos.

Quant a les categories en les quals s’enquadren els projectes presentats pels ens locals, un 72% són obres de millora en infraestructures i espais públics, un 14% subministraments, un 12% plans urbans estratègics, els anomenats PUAM, i un 2% adquisició de terrenys. Un altre pilar d’este Pla d’Inversions és la sostenibilitat. Més de 900 projectes, un 40% del total, coincidixen amb objectius de desenvolupament sostenible com l’eficiència energètica (21% de les sol·licituds); xarxa de sanejament o distribució d’aigua potable (25% dels projectes); millora de l’accessibilitat en edificació i espais públics (15%); i noves zones verdes (14% de les actuacions previstes).     

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*