Vídeo: Guàrdia Civil i Policia Nacional desmantellen un important centre d’adulteració de cocaïna a Xiva

Post també disponible en: Castellano

Policia Nacional de València i unitats especialitzades en la lluita contra la droga de la Guàrdia Civil, en el marc de l’Operació PRECOOPERA, desenvolupada en el terme municipal de Xiva, han aconseguit detenir 2 persones de nacionalitat colombiana de 45 i 30 anys d’edat , als quals se’ls imputa un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues).

“Les investigacions van començar a mitjans de l’passat mes de juliol, aconseguint-se localitzar el centre d’adulteració ubicat en un xalet apartat que reunia les condicions de seguretat que garantissin l’activitat il·lícita que en ell es duia a terme”, segons fonts municipals.

Integrants d’organitzacions o grups criminals dedicades a el tràfic de drogues, per tal d’augmentar el benefici obtingut sobre les substàncies amb què trafiquen, adulteren aquestes aconseguint més quantitat de droga encara que rebaixant el seu percentatge de puresa.

A l’rebaixar la seva puresa disminueix la potència dels seus efectes, utilitzant per això substàncies adulterants que compensen la potència perduda en l’adulteració buscant d’aquesta manera que el consumidor no percebi la manipulació realitzada. Substàncies típiques com adulterants són substàncies estimulants (cafeïna 10 k) i anestèsics locals (procaïna 8 k, tetracaína 100 g).

I perquè aquesta adulteració sigui més homogènia possible utilitzen el mètode de “adulteració per dissolució” per al que és necessari l’ús de dissolvents, entre ells alguns catalogats com PRECURSORES, dissolvents també intervinguts com acetona (425 litres), àcid clorhídric (12 litres ), hexà (5 litres), metiletilcetona (5 litres) i altres.

Com que la finalitat és la seva distribució a el “l’engròs”, envasen la substància en el format habitual de presentació, paquets d’1 k amb forma de “totxo”, per al que utilitzen màquines, eines i altres accessoris com microones, balances, premses, motlles, logotips, envasadora a el buit etcètera, efectes també intervinguts.

“Com que aquesta activitat il·lícita necessita passar desapercebuda i espai suficient, solen utilitzar-se cases aïllades, com el xalet on aquest centre es trobava instal·lat, on el seu planta baixa s’utilitzava per a aquest fi, habitatge que al seu torn era el domicili familiar dels detinguts, donant aparença d’ús normal de l’immoble “.

Es van intervenir 2 paquets de cocaïna, amb un pes total de 2 kg, que presentaven imprès en una de les seves cares un dels logos la planxa-motlle es va intervenir en el registre.

L’operació es va dur a terme a mitjans de el passat mes de juliol per les esmentades unitats investigadores, practicant un registre domiciliari, xalet on es trobava instal·lat el centre d’adulteració, intervingut entre d’altres efectes 1 vehicle utilitzat pels detinguts, així com adulterants, altres substàncies químiques, màquines, eines i altres accessoris necessaris per a l’activitat il·lícita. Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 20 de juliol de 2020, decretant l’ingrés a la presó. Les primeres diligències van ser autoritzades pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº 3 de Requena.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*