La Diputació oferix als ajuntaments una guia de fàcil accés per a conéixer les noves normes arran del Covid-19

La diputada Amparo Orts.
La diputada Amparo Orts.

Post també disponible en: Castellano

La finestra s’actualitza periòdicament en www.dival.es i resol els dubtes que puguen tindre els ens locals sobre la normativa publicada en el BOE que afecta els consistoris i els seus veïns

L’àrea d’Assessorament Municipal i Defensa en Judici que dirigix Amparo Orts ha recordat als municipis de menys de 10.000 habitants de la província que es troba “a la seua disposició”

a Diputació de València oferix als ajuntaments de la província una guia de fàcil accés que recull i actualitza les normes publicades en el BOE per a gestionar la crisi del COVID-19 que afecten les administracions locals. El servei d’Assessorament Municipal, Assistència i Defensa en Judici s’encarrega de facilitar esta informació a alcaldes i alcaldesses i de resoldre els dubtes que puguen tindre tant els responsables municipals com les veïnes i veïns.

Esta guia, disponible en www.dival.es a través de la finestra ‘Assessorament Municipal. Guia normativa COVID-19’, és actualitzada periòdicament per l’àrea que dirigix la diputada Amparo Orts, que destaca que “l’activitat del servei, tant en assessorament com en assistència i defensa en judici als municipis, roman inalterable a través del teletreball”.

La diputada explica que amb esta eina “els ajuntaments poden accedir de manera senzilla a l’extensíssima legislació que es publica en el BOE sobre l’estat d’alarma i que afecta directament l’activitat municipal, així com informes i circulars que faciliten la comprensió de la norma”. La guia seguix l’ordre cronològic de l’aparició de la normativa i inclou les novetats que van sorgint, com el desconfinament parcial dels menors o el preu regulat de les mascaretes que hauria de cobrar-se en les farmàcies, mesures que podrien publicar-se de manera inminent.

Al servei dels ajuntaments

En paral·lel a esta guia ràpida habilitada en el portal de la Diputació, la responsable del servei d’Assessorament Municipal ha enviat un comunicat als ajuntaments dels més de 200 municipis valencians de menys de 10.000 habitants per a recordar-los que la institució provincial està a la seua disposició per a qualsevol consulta o assistència, estiga relacionada o no amb la crisi causada per la pandèmia.

En este sentit, Amparo Orts explica que la major part de les consultes “estan relacionades amb l’estat d’alarma i les seues conseqüències, com pot ser la suspensió de terminis, certificats per a poder eixir al carrer o contractacions urgents que no requerixen expedients, cas de la compra de mascaretes o la inversió en serveis socials”.

No obstant això, els tècnics i caps de servei de l’àrea provincial d’Assessorament també atenen altres consultes en matèria de contractació, secretaria i intervenció, fins i tot qüestions que deriven a altres departaments com el de Recaptació i el de Serveis Socials. Entre els dubtes que inquieten als responsables locals, destaca la preocupació pels terminis de determinats projectes d’obres que podran executar-se sense cap problema quan acabe l’estat d’alarma, fins i tot presentar-se durant el mateix malgrat que els terminis estiguen interromputs.  

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*